Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
2012. november 20.
 

Világszerte megtöltötték a mozikat a hétvégén az Alkonyat című vámpírsorozat rajongói. Az Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész című befejező epizódra 341 millió dollárért (76 milliárd forintért) keltek el a jegyek az Egyesült Államokban és a tengerentúlon.

Magyarországon több mint 133 ezren nézték meg a filmet a november 15. és 18. közötti nyitóhétvégén.

A forgalmazó Pro Video Film tájékoztatása szerint az Alkonyat - Hajnalhasadás II. rész mintegy 166,5 millió forint bevételt hozott a magyar mozipénztáraknál, amivel a fantasy film a 2012-es év eddig listavezető Jégkorszak 4 - Vándorló kontinens 131,9 millió forintot bevételét is túlszárnyalta.

Ezzel Magyarországon a minden idők legnagyobb bevételeit tartalmazó filmek listáján a 9. helyre került, maga mögé utasítva a Star Wars II. rész - A klónok támadása (166,2 millió Ft) 2002-es és A Gyűrűk Ura - A két torony 2003-as eredményeit (156,4 millió Ft).

A film a vámpír-saga legsikeresebb darabja lett, megelőzve az Alkonyat - Hajnalhasadás I. részt, amely 136,4 millió forint bevételt hozott. A négy film eddig több mint egymilliárd forint bevételt termelt mintegy 925 ezer nézővel.

Az észak-amerikai mozis toplista első helyét 141 millió dolláros (31,4 milliárd forintos) jegyeladással szerezte meg a Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner főszereplésével, Bill Condon rendezésében készült produkció. A vámpírrománcot az Egyesült Államokon és Kanadán kívül további 61 országban kezdték forgalmazni, ahol csütörtöktől vasárnapig 199,6 millió dolláros (44,5 milliárd forintos) bevételt nyugtázott a filmet gyártó Summit Entertainment.

A Summit 120 millió dollárt (közel 27 milliárd forintot) költött a befejező részre, amelyben a vámpírrá vált Bella (Stewart) és férje Edward (Pattinson) egy ősi vámpírklánnal veszi fel a harcot, hogy megmentsék félig ember, félig vámpír kislányukat.

A múlt héten még a toplista csúcsán álló 007-Skyfall című Bond-film a hétvégén a második helyre esett vissza 41,5 millió dolláros (9,2 milliárd forintos) észak-amerikai jegyeladással. Ugyanakkor eddigi közel 670 millió dolláros (csaknem 150 milliárd forintnyi) globális jegybevételével máris ez a Bond-kaland minden idők legsikeresebb 007-es filmje. A 2006-os csúcstartóra, a Casino Royale-ra 599 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.

Steven Spielberg Lincoln című történelmi drámája 21 millió dolláros (4,6 milliárd forintos) kasszával kezdte széles körű forgalmazását Amerikában, ami a lista harmadik helyére volt elég. Az Egyesült Államok 16. elnökéről szóló, a kritikusok tetszését is kivívó alkotást máris az díjszezon nagy esélyesei közé sorolják.

A toplista negyedik és ötödik helyén a Rontó Ralph című háromdimenziós animáció és a Denzel Washingtonnal forgatott Kényszerleszállás című repülős dráma végzett.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon