Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. július 31.
 

Elég mozgalmasan indult a hét a trafikosok számára. Két nemzeti dohányboltot kiraboltak, kettőt bezárattak és tegnap rátámadt egy tévéstábra az egyik trafik tulajdonos.

Pár napja Pécs belvárosában raboltak ki egy nemzeti dohányboltot. A rendőrség szerint a lopással okozott kár értéke közel félmillió forint.

Tegnap fegyverrel rabolt ki egy férfi egy dohányboltot Budapesten, az I. kerületi Batthyány utcában hétfő este - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden a honlapján.

A fiatal férfi a trafik alkalmazottját fegyverrel megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel, majd a megszerzett zsákmánnyal elmenekült. A rablás során lövés, személyi sérülés nem történt.

Bezárások és ellenőrzések a trafikosoknál

Két esetben már határozat született és közel negyven olyan eljárás van folyamatban, ahol a fiatalkorú kiszolgálása miatt, a bírság befizetése mellett, várhatóan a forgalmazás felfüggesztését is elrendelik - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a július 1-je óta lefolytatott 274, fiatalkorúak bevonásával lefolytatott ellenőrzés során 38 esetben - azaz az esetek 14 százalékában - tapasztalták a felügyelők, hogy a tilalom ellenére kiszolgálták a fiatalkorút, és további 72 olyan esettel találkoztak, amikor nem szólították fel a tizennyolc éven aluli személyt az üzlet elhagyására.

Az ellenőrzések során a felügyelők a tájékoztatási kötelezettségre és az üzletek kialakításával összefüggő egyéb rendelkezésekre vonatkozó jogszabályi előírások betartásában is számos hiányosságot találtak, ugyanakkor kiemelt figyelmet fordítanak a törvényi célok érvényesülése szempontjából elsődleges normák, a fiatalkorúak kiszolgálását tiltó rendelkezések betartására.

A hatóság tájékoztatása szerint a kifogásolási arány a korábbi értékesítési rendszerben tapasztaltakhoz képest jelentősen javult, a jelenlegi szabályozás kialakításának ugyanakkor alapvető célja volt a dohánytermékhez való hozzájutás visszaszorítása. A hatósági ellenőrzések ezen szándék érvényesítése végett a rendelkezésre álló szankciók alkalmazásával kívánják elérni azt, hogy valóban ne juthasson hozzá cigarettához a fiatalkorú.

A kiemelt forgalmú rendezvények idején és környékén az ellenőrzések is fokozódnak, így a Hungaroringen is ellenőrizték a felügyelők a pálya területéhez közel eső dohányboltokat. Hasonló intenzitású hatósági jelenlétre lehet számítani a Sziget Fesztivál idején a Hajógyári Sziget környékén és a fő megközelítési útvonalakon működő üzletekben.

Rátámadt a trafikos az ATV stábjára

Végezetül pedig tegnap rátámadt egy trafik tulajdonos az ATV stábjára. Az ATV munkatársai éppen Szalkszentmártonon forgattak, amikor a trafikos elindult a stáb felé és erőszakosan elvette az operatőr kameráját. Ezután természetesen rendőrt hívtak a tévések.

MTI, Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon