Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 14.
 

Bojkottálják az LGT nagykoncertjét a nagyobb médiumok. Elfogadhatatlannak tartják a zenekar feltételeit.

A Népszabadság Online, az Origo, a HVG, az MNO és az Index is úgy döntött, hogy nem tudósít az LGT nagykoncertjéről. Azért döntöttek így mert a rendezvényszervező cég korlátozta volna, hogy a koncerten készített mely felvételeket és hány napig használhatja fel a szerkesztőség.

Az Index.hu szerint az LGT azt kéri a fotósoktól, hogy küldjenek át minden a koncerten készült képet a zenekar menedzsmentjének, amiből aztán tíz képet kiválaszt az LGT, hogy ingyen felhasználhassák a reklámjaikhoz és egyéb kiadványaikhoz.

A hírportál értesülései szerint egyedül az MTI kapott mentességet, nekik nem kell átadniuk képeiket a zenekar menedzsmentjének, a többi orgánumnak alá kell írnia a dokumentumot, ha fotózni akarnak a koncerteken.

Az Index megkereste Presser Gábort az üggyel kapcsolatban, aki elmondta, hogy a koncerten egy fotós által készített több száz fotóból mindössze tízet kérnek, szükségük van a képekre az esemény dokumentálásához, szerintük ez nem túl nagy kérés, hiszen a koncertet nagy anyagi ráfordításokkal és munkával tulajdonképpen ők hozták létre. A szerződés egyébként Presser szerint nincs kőbe vésve, hajlandóak bárkivel egyezkedni.

A MÚOSz Fotóriporterek Szakoszálya elnöksége is elítéli a szerződésben található feltételeket.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon