Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
Interjúk 2015. február 17.
 

Szerény környezetben nőtt fel, de ez nem jelentett számára akadályt. Varga Szabolcs még csak 19 éves, számos itthoni siker után jelenleg Hollandiában kamatoztatja tehetségét.

Jelenleg Hollandiában élsz, a holland SC Heerenveen játékosaként lépsz pályára. Mondhatjuk, hogy 19 évesen ez nem semmi eredmény. Hova tovább?

Örülök, hogy itt lehetek óriási esélyt kaptam az élettől és sok mindenkinek tartozom köszönettel, mert rengeteg támogatást és segítséget kaptam. Még csak 19 éves vagyok, rengeteget kell tanulnom és fejlődnöm, hogy elérjem a céljaimat. Nap mint nap keményen edzem, hogy ez sikerüljön.

Korábban a Videotonban és a Vasasban is játszottál. Mekkora szakmai különbség van a magyar csapatok és a mostani klubod között? Nyilván anyagilag is jobban megéri külföldön játszani?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincsen különbség. Elsősorban a körítés ami a két ország közötti különbség, jó körülmények, szép stadionok és majdnem minden meccsen telt ház fogadja a játékosokat. Itt hétvégi családi program a meccsnézés. Válaszolva a kérdésedre anyagilag jobban megéri, de itt sincs kolbászból a kerítés, minden nap keményen meg kell dolgoznod érte, hogy itt maradhass.

Egy korábbi interjúban azt mondtad, hogy a holland emberek sokkal nyitottabbak, mint a magyarok. Milyen nehézségekkel kellett megküzdened? Hogyan fogadtak ott téged?

Elsősorban a holland nyelv okozott nehézséget, de a holland nyelvórák segítségével lassan ezt sikerül leküzdenem. Igen említettem, hogy az első benyomás alapján a holland emberek nyitottabbak, mint a magyarok persze kivetélek mindenhol vannak itt is akadnak zárkózottabb emberek, de többnyire ez igaz.

Mennyire sikerült beilleszkedni a csapatba?

Szerencsére sikerült beilleszkednem a csapatba. Szereztem új barátokat, szoktunk együtt vacsorázni vagy éppen fifázni.

Felröppentek olyan hírek, hogy Olaszországban folytatod, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Roma játékosaként. Végül ez meghiúsult. Kudarcként élted meg?

Igen volt róla szó, hogy az AS Roma együttesénél folytatom, azonban azt tudni kell, hogy a Roma a világ élvonala és ott lehet egyből nagyot ugrani, de lehet óriásit is bukni, ha nem jön be. Magyarország után egy holland bajnokság, mint a következő lépcsőfok pont jó szerintem és egy cseppet sem bánom, hogy így alakult.

Külföldön jobban megbecsülik a sportolókat?

Csak a fociról tudok beszelni. Itt teljesen más a helyzet, hiszen a holland foci előrébb tart a magyarnál. Otthon az emberek a sikerre éhesek és ha az eredmények nem úgy jönnek, akkor érthető a csalódottság.

Mesélj egy kicsit Hollandiáról? Hogyan képzeljük el egy napod?

Heerenveenben élek egyedül. Ez egy kis csendes város, de ugyanakkor nagyon szép és hangulatos is. Reggel felkelek, a stadionban közös reggeli van a csapattal, majd kezdődik az edzés, és utána szintén közös ebéd. Délután változó, ha van második edzés, akkor edzünk tovább, ha nincs akkor megyek haza pihenek és persze hollandot tanulok. Nagyjából így telik el egy napom.

Ritkán látod a szeretteidet, egy évben hányszor tudsz haza látogatni?

Ha válogatottól meghívást kapok, akkor haza tudok menni 2-3 havonta, szóval nem olyan vészes ki lehet bírni.

Nem tudom kihagyni a kérdést. Az EA Games FIFA nevű játékában már veled is játszhatnak az emberek, ehhez mit szólsz?

Igen néha megjelölnek videókban, hogy gólt szereztek velem a fifában, ami nagyon jó érzés, hiszen amikor fiatalabb voltam mindig arról álmodtam, hogy egyszer majd én is szerepelhessek egy ilyen játékban.

A Magyarországon rendezett U19-es Európa-bajnokságon leszerepelt a nemzeti csapat, a portugálok és az osztrákok ellen is kikaptunk, ugyanakkor Izrael legyőzésével kiharcolta a magyar csapat a világbajnoki részvételt. Szerinted minek volt köszönhető, hogy nem szerepeltünk túl fényesen?

Európa elitje érkezett Magyarországra az EB-re. Szerintem Ausztria verhető lett volna, az a vereség nagyon fájó volt. A portugálok pedig, ha nem is ennyivel de jobbak és előrébb tartanak mint mi, ezt tisztán látni kell. Izrael ellen pedig már nyernünk kellett. Azt azért tudni kell, hogy válogatott szinten nincs gyenge csapat, szóval minden apró siker értékes. A tény, hogy szerepelhetünk nyáron a világbajnokságon a játékosoknak és az országnak is egy szép eredmény.

Ezután az MLSZ szerződést bontott Mészöly Gézával. Mi a véleményed erről a döntésről?

Egy edzőt az eredmények minősítenek ugyanúgy, ahogy egy csatárt a gól. Én sajnálom, hogy így alakult, személy szerint szerettem Géza bával együtt dolgozni. Jó szakembernek tartom és nem szabad csak rákenni ezt az eredményt, hiszen az egész csapat ugyanúgy benne volt.

Végezetül látsz esélyt arra, hogy valamikor visszatérj egy magyar csapathoz?

Nem tudni mit hoz a jövő bármi történhet, de még szeretnék külföldön edzeni, játszani és sokat fejlődni, hogy elérjem a céljaimat. Most ez a legfontosabb!

 

Szerző: Vásárhelyi Dávid - Hír7

Ne maradj le semmiről, lájkold Facebook oldalunkat!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon