Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. június 19.
 

A címvédő és a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyol válogatott a csoportkör után búcsúzik a brazíliai labdarúgó-világbajnokságtól, ugyanis szerdán a B csoport második fordulójában 2-0-ás vereséget szenvedett a chilei csapattól.

A dél-amerikaiak így a hollandokkal együtt százszázalékosak, és már biztosan ott vannak a legjobb 16 között. Ezzel az eredménnyel a spanyolok mellett az ausztrálok is búcsúznak a tornától.

A chileiek a 20. percben egy gyönyörű akció végén Vargas góljával szereztek vezetést, majd a 43. percben Aránguiz állította be a végeredményt. A zárófordulóban a chileiek a hollandokkal találkoznak a csoportelsőségért, míg a spanyolok az ausztrálok ellen búcsúznak.

Óriási lendülettel kezdett a chilei csapat, amely az első két percben akár két gólt is szerezhetett volna. A spanyolok teljesen tanácstalanul futballoztak, helyzetig sem nagyon jutottak el. A félidő közepén egy gyönyörű akció végén megérdemelten szerzett vezetést a dél-amerikai gárda, ezt követően pedig első sorban a kontrákra rendezkedett be. Nem sokkal a játékrész vége előtt szinte lehetetlen helyzetbe került a spanyol csapat, miután egy szabadrúgás után megduplázta előnyét a rivális.

A szünet után jól kezdtek a spanyolok, de előbb Diego Costa, aztán Pedro is hatalmas helyzetben hibázott. Az idő múlásával egyre reménytelenebbé vált Vicente del Bosque együttesének játéka, a chileiek pedig rendre veszélyes kontrákat vezettek. A hajrában a spanyolok már csak a szépítés reményében támadtak, de ez sem sikerült neki.


Chile-Spanyolország 2-0 (2-0)
-----------------------------

Rio de Janeiro, 74 ezer néző, v.: Mark Geiger (amerikai)
gólszerzők: Vargas (20.), Aránguiz (43.)
sárga lap: Vidal (26.), Mena (61.), illetve Xabi Alonso (41.)


20. perc: eladott labda után megindultak a chileiek, Sánchez gyönyörűen indult be, a 16-oson belülre érve a középen érkező Vargashoz passzolt, akinek még arra is volt ideje, hogy a kivetődő Casillas mellett elhúzza a labdát, majd az üres kapuba továbbított (1-0).

43. perc: Sánchez szabadrúgását Casillas röviden, középre ütötte ki. Aránguiz levette a labdát és spiccel a kapu bal oldalába lőtt (2-0).

2010-ben az olasz sem csapat nem jutott be legjobb 16 közé úgy, hogy négy évvel korábban megnyerte a tornát. 2002-ben a franciák sem jutottak tovább a csoportjukból a dél-koreai világbajnokságon. A vb-k történetében eddig kétszer fordult elő, hogy megvédte címét egy ország válogatottja.

Ezt a bravúrt a vb-k történetének legeredményesebb csapata, Brazília 1962-ben hajtotta végre, míg a négyszeres győztes olaszok még 1938-ban. Ezenkívül további két alkalom volt, amikor a címvédő a döntőig jutott, ám ott vereséget szenvedett.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon