Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 03.
 

Első helyen végeztek a magyar villamosvezetők, az I. Európai Nemzetközi Villamosvezető-versenyen.

Idén 140 éves a drezdai villamosközlekedés, ebből az alkalomból egy versenyt hirdettek az európai villamosvezetőknek, hogy kiderüljön, melyik ország járművezetői a legügyesebbek.

Magyarországot Veperdi Tamás és Ledniczky Zsuzsanna képviselte. 17 város villamosvezetői között ők bizonyultak Európa-szerte a legjobbnak, áll a BKK közleményében.

A kétnapos verseny szeptember utolsó hétvégéjén, 29-én és 30-án zajlott Drezdában. Számos európai nagyváros képviseltette magát, így a budapesti villamosvezetők többek között drezdai, krakkói, lipcsei, ostravai, frankfurti, párizsi, firenzei, lyoni kollégáikkal mérték össze tudásukat, tehetségüket.

Olyan villamossal kellett versenyezniük, amilyen nem közlekedik egyetlen magyar városban sem. A versenyfeladatok a járművezetők sebességérzékelését, térlátását, egészségügyi ismereteit tették próbára. A vezetőfülkékben ráadásul a feladatok elvégzése közben egy teli pohár víz mutatta, milyen érzékkel kezeli a szerelvényt a villamosvezető. A magyar versenyzők az első helyen végeztek.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon