Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. június 29.
 

Fontos változások a budapesti tömegközlekedésben. A hétvégén nem közlekedik a 2-es metró, a következő hetekben pedig folytatódik a nagykörúti villamosvágányok 2012-ben elkezdett felújítása.

A biztosítóberendezés cseréje miatt sem szombaton, sem vasárnap nem közlekedik a 2-es metró Budapesten, az egész vonalon buszok viszik az utasokat.

A Budapesti Közlekedési Központ közölte: a pótlásban két buszjárat, az M2 és az M2E vesz részt. Az M2E az Örs vezér terén, a Pillangó utcánál, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Keleti pályaudvarnál, a Blaha Lujza téren, az Astoriánál, majd az Erzsébet híd felé a Ferenciek terén, a Déli pályaudvarnál és a Széll Kálmán téren áll meg.

Az M2-es az Örs vezér terétől az Astoriáig az M2E-vel megegyező helyeken áll meg,utána pedig a Deák Ferenc téren, a Kossuth Lajos téren, a Margit híd budai hídfőjénél, a Batthyány téren, valamint a Déli pályaudvarnál.

Az alacsonypadlós, légkondicionált buszok napközben az M2E vonalán 2-3 percenként, az M2-esén pedig 5 percenként közlekednek.

4-6 pótlóbuszok közlekednek majd

Bár a 4-6 villamos felújítása két részben zajlik, így is lehet majd számítani némi fennakadásra. Július 1-27 között a Bérkocsis utca és az Oktogon, július 27-e és augusztus 20-a között pedig a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között nem közlekedik a villamos.

Az érintett szakaszokon a felújítás alatt a villamosokat nappal autóbuszok helyettesítik (éjjel pedig a teljes vonalon buszok közlekednek majd).

A BKK közleménye szerint Európa egyik legforgalmasabb villamosvonaláról van szó, naponta 420 ezer utas használja a 4-es és 6-os villamosokat.

Nem érdemes autóval a környéken közlekedni, torlódás várható.

A villamospótló autóbuszoknak a Nagykörúton a Nyugati tér és a Király utca, illetve a Népszínház utca és a József utca között mindkét irányban buszsávot jelölnek ki. Emiatt az autósoknak csak egy-egy sáv marad szabadon, így a környéken torlódások várhatók.

A BKK az autósokat arra kéri, hogy kocsijuk helyett válasszák a tömegközlekedési járatokat, elsősorban az M2-es és az M3-as metrót. Ha mégis autóval közlekednek, a társaság azt kéri: „legyenek előzékenyek a tömegközlekedési járművekkel szemben és kerüljék el munkavégzés környékét.”

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon