Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 08.
 

Egymást követik a februári parlamenti választásokon induló pártok bombasztikus bejelentései, melyekkel a jelöltek a választókat akarják megnyerni. Silvio Berlusconi, a jobbközép Szabadság Népe (PdL) elnöke még neve megváltoztatását is felvetette.

"Ha megnyerem a választást és a legelső kormányülésen nem törlöm el az ingatlanadót, ne legyen a nevem többé Silvio Berlusconi! Ha nem tartom be az ígéretemet, még Olaszországból is elköltözöm!" - hangoztatta Berlusconi csütörtökön egy olasz televízióadón. Az újságírói kérdésre, hogy akkor milyen nevet választana, Berlusconi így felelt: "Akkor a nevem Julius Caesar lesz".

Berlusconi újabb ígéretet is tett, négymillió új munkahelyet teremtene az olasz fiataloknak. "Ha kormányra kerülünk, arra kérünk minden vállalkozást, vegyen fel egy munkanélküli fiatalt, ezzel négy millió munkahelyet teremtünk" - mondta.

A kampánybejelentéseit "tűzijátékként robbantgató" Berlusconiról írt a HuffingtonPost.it hírportál, amely szerint a PdL elnöke Barack Obama amerikai elnöktől és a humorista Beppe Grillótól, az 5 Csillag Mozgalom (M5S) vezérétől kölcsönzi a kommunikációs ötleteket, aki egyébként választási vetélytársa.

Berlusconi szerdán kampánykörútra indult azokba a tartományokba, ahol a PdL és a balközép Demokrata Párt (PD) fej-fej mellett áll. Pierluigi Bersani PD-főtitkár 50 milliárd eurós vállalkozásfejlesztő programot ígért és bejelentette, hogy győzelme esetén kormánya kifizeti az olasz közigazgatás tartozásait. Ezzel egy időben a centrumpárti koalíciót vezető Mario Monti a személyi jövedelemadó csökkentését ígérte "a józan ész keretein belül".

Az olasz televíziók és internet Monti kampányfilmjét sugározza, amelyben a tavaly még szigorú szakértőként bemutatkozó közgazdász professzor unokáival játszik nappalija szőnyegén. A sajtó figyelmét nem kerülte el, hogy kampányfogásként Monti és Berlusconi is karjában kutyakölyökkel fotóztatta magát. Az állatvédők tiltakoztak.

A Corriere della Sera a Monti-lista és a PD közötti választási szövetségről azt írja, hogy Bersani a szenátus elnöki székét szánja Montinak. "A Montival való szövetség miatt fogjuk elveszíteni a választást" - mondta Nichi Vendola, a PD-lel szövetséges Baloldal, Környezet, Szabadság (Sel) elnöke.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon