Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. április 15.
 

A nyíregyházi gyár fontos hely a Lego térképén, itt gyártják az összes Duplót, és itt működik a teljes fröccsöntő kapacitásának egyötöde.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és a Lego Manufacturing Kft. hétfőn Budapesten.

A megállapodást Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára és Martin Svejda, a Lego beruházási igazgatója írta alá. Jelen volt Tom Norring, a Dán Királyság magyarországi nagykövete, valamint Jesper Hassellund Mikkelsen, a Lego Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója.

Szijjártó Péter az aláírás előtti beszédében kiemelte: ez a megállapodás többről szól, mint egy kormány és egy nagyvállalat megegyezése a termelésről, a magyar beszállítókról és a munkahelyteremtésről.

Ez a megállapodás az értékközösségről is szól Magyarország és a Lego között, hiszen az aláíró felek értékrendjének középpontjában a család áll.

Kifejtette, hogy a magyar kormány az intézkedéseivel, például az adórendszer gyermekbaráttá alakításával támogatja a családokat, a Lego pedig megmaradt családi tulajdonban álló vállalatnak, és ezt a szemléletet érvényesíti mindennapi üzleti tevékenysége során. A dán vállalat elismerésre méltó társadalmi szerepvállalással rendelkezik - tette hozzá.

Martin Svejda szavai szerint a Lego örömmmel fogadta el a magyar kormány felkérését a közös építkezésre. Hangsúlyozta, hogy a nyíregyházi gyár fontos hely a Lego térképén, ebben az üzemben gyártják a Lego összes Duplo kockáját, és itt működik a Lego teljes fröccsöntő kapacitásának egyötöde.

Hangsúlyozta, hogy a magyarországi gyár helyi beszállítókra támaszkodik, és ebből a közös munkából születik az az érték, amely mélyen összefűzi a vállalatot a helyi közösséggel, a település, a régió fejlődésével, tágabb értelemben pedig Magyarország sikerével. Hozzátette, hogy a Lego a most aláírt dokumentumba foglalja elkötelezettségét ezeknek az értékeknek megőrzése és gyarapítása iránt.

Ha partnerségünk ezután is a "Játssz jól" elvéhez igazodik - utalt Martin Svejda a dán lego szó jelentésére -, minden bizonnyal megbirkózunk a változó körülmények kihívásaival - mondta a beruházási igazgató.

Jesper Hassellund Mikkelsen, a Lego Manufacturing Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a jelenlegi megállapodás egy olyan együttműködés kezdete, amely hosszútávú lehetőségeket és munkahelyeket teremt, valamint erősíti a Lego pozícióját a magyar piacon.

Elmondta, hogy az elkövetkező években a Lego a jelenlegi nyíregyházi gyárának területét 122 ezer négyzetméterre növeli és megduplázza a fröccsöntő gépek mennyiségét.

A nyíregyházi ipari parkban működő Lego Manufacturing Kft. évente átlagosan 1200-1300 embert foglalkoztat. A társaság 200 millió eurós (mintegy 60 milliárd forint) beruházással új gyárat épít Nyíregyházán, amely a tervek szerint 2014-re készül el.

A 122 ezer négyzetméteres ipari létesítményben műanyag fröccsöntő üzemet, dekorációs-, feldolgozó- és csomagoló részleget, raktárt, valamint egyéb termelési kiszolgáló gyárrészeket alakítanak ki.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon