Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. június 27.
 

A tavalyi 102 ezer után idén csaknem 100 ezer résztvevőre számítanak a szervezők az idei, huszadik VOLT fesztiválon - közölték a szervezők a keddi nulladik napon, a kapunyitás előtti sajtóbejáráson.

Fülöp Zoltán, az egyik főszervező az MTI érdeklődésére azt közölte: napijegyből eddig körülbelül ugyanannyi fogyott, mint az előző évben, bérletből viszont valamivel kevesebb. "Még minden változhat" - tette hozzá, jelezve: a fesztiválozók között alig tíz százalék a külföldiek aránya, zömük Ausztriából érkezik. Mindebből szavai szerint arra lehet következtetni, hogy meghaladni ugyan nem fogják, de megközelítik a tavalyi nézőszámot.

A VOLT történetét és előkészületeit összefoglaló keddi közleményükben a szervezők arra emlékeztetnek: az első, 1993-as fesztiválon még csak öt zenekar és mintegy 800 főnyi közönség vett részt, idén viszont már 200-nál is több produkciót, köztük másfél tucat világsztárt várnak a Lővér kempingbe és a harkai platóra.

Az egy hét alatt több ezer ember által megépített helyszínen újdonság, hogy egy nyolc méter magas, csaknem 44 méter hosszú - a T-Mobile szolgáltatását hirdető - csúszdán is be lehet jutni a fesztiválra.

A rendezvényen összesen 1800 négyzetméternyi színpad várja a fellépőket, a terület harmadát a nagyszínpad egymaga teszi ki. Csak ehhez 16 kamion szállította az elemeket, az összeszerelés pedig öt napon keresztül tartott.

A szervezők a talajterhelés csökkentése érdekében 4600 négyzetméternyi területet fedtek le, a fesztiválozók kényelmét pedig 250 vécé és nyolcvan tusoló szolgálja.

A fesztivál programját böngészve megtudható: a Nyugat-Európában is népszerű, elektronikus zenét játszó Yonderboi (Fogarasi László) Ákoshoz hasonlóan csak a VOLT-on, majd a júliusi Balaton Soundon és az augusztusi Sziget fesztiválon lesz látható és hallható idén nyáron Magyarországon. A nyolcvanas évek legendás underground csapata, a Sexepil (pontosabban a zenekar magyarul előadó változata) június 7-én az A38 hajón tért vissza több mint két évtized után, ezután pedig a VOLT-on koncerteznek.

Az idei VOLT Fesztiválon mások mellett fellép a Faith No More, a Skrillex, a Snow Patrol, az Iggy&The Stooges, a Lostprophets, a Röyksopp, az Enter Shikari, Chase & Status, a Simple Plan, a Hadouken!, Katy B, Mac Miller, a hazai sztárok közül a már említettek mellett például a Quimby, a Tankcsapda, a Csík Zenekar, a Kiscsillag, a Brains, a Vad Fruttik, a Carbonfools, a 30Y, az Irie Maffia, a Péterfy Bori & Love Band, a ColorStar, a Compact Disco, a Heaven Street Seven és a Magashegyi Underground.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon