Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. március 25.
 

Sajtóértesülés szerint a brit mobilcég 135 milliárd dollárért eladni készül a Verizonnal közös cégben meglévő részesedését.

A vállalati történetírás egyik legnagyobb ügylete körvonalazódik brit lapértesülés szerint: a Sunday Times azt írta, a Vodafone brit mobilcég arra készül, hogy 135 milliárd dollárért eladja az amerikai Verizonnal közös cégben meglévő részesedését.

A lapértesülést egyelőre egyik érintett cégnél sem kommentálták, jól értesült források szerint a tárgyalások már folyamatban vannak, és a végeredmény bármi lehet: akár össze is olvadhat a két óriásvállalat, de a legvalószínűbb, hogy a Vodafone eladja a Verizon Wireless vállalatban lévő 45 százalékos részesedését, és ezzel lelép az amerikai színről.

A háttérben egyebek mellett az áll, hogy a Vodafone a jövőben elsősorban Európára akar koncentrálni: kábelszolgáltatók felvásárlását tervezi, hogy bővíteni tudja hármas - televízió, telefon és internet - szolgáltatását, és ehhez sok pénzre van szüksége.

Az adásvételt akár már a nyáron tető alá hozhatják, és akkor az ügylet egyike lesz a legnagyobbaknak a vállalati történelemben, alig maradva el minden idők legnagyobb tranzakciójától, attól a 164 milliárd dollártól, amennyiért az AOL 2001-ben megvette a Time Warnert.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon