Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 19.
 

Bár jövőre átmenetileg több magyar katona lesz Afganisztánban, a Honvédség 2014-ben kivonul az országból, jelentette be washingtoni látogatásán Martonyi János magyar külügyminiszter.

A Balkánon azonban, bár kedvező fejlemények mutatkoznak a nyugat-balkáni térségben, a kockázatok miatt a jövőben is lesznek magyar katonák az EU és a NATO misszióiban.

Martonyi tájékoztatása szerint a Hillary Clinton külügyminiszterrel folytatott találkozón megállapították, hogy mindkét ország érdekelt a kétoldalú kapcsolatok elmélyítésében.

Hillary Clinton nagyra értékelte azt a központi szerepet, amelyet Magyarország a budapesti kiberbiztonsági konferencia megrendezésével vállalt, mondta a magyar külügyminiszter. A következő, Dél-Koreában megrendezendő kiberbiztonsági konferencia előkészítésében is részt vállalunk.

A magyarországi folyamatokról Martonyi elmondta: Clinton láthatta, hogy a magyar kormány sok kérdést megoldott. A magyar diplomácia vezetője a még nyitott kérdésekkel kapcsolatban elmondta, hogy a bírák nyugdíjazásának kérésében az Európai Bíróság novemberben hozza majd meg ítéletét, amelyet Magyarország tiszteletben fog tartani. Azok a kérdések, amelyek alapvetően felmerültek a külügyminiszter 2011 júniusi látogatáson, tehát az igazságszolgáltatás, a választási rendszer és a médiaszabadság, ezek túlnyomórészt megoldódtak vagy a megoldás felé haladnak, jelentette ki Martonyi.

A magyar külügyminiszter amerikai kollégájának a magyar médiát a világ egyik legváltozatosabb, legélénkebb médiájaként jellemezte. Javasolta, hogy az amerikai szakértők alaposan olvassák el a Velencei Bizottság minden jelentését, és látni fogják, hogy alapvetően technikai jellegű kérdések vannak benne. „Természetesen lehetne jobb megoldásokat is találni, ez valószínűleg a világ minden országának jogalkotására igaz, de azok a túlzó megállapítások, amelyek a magyar demokráciát, jogállamiságot és az emberi jogok érvényesülését érik, megalapozatlanok”.

A külügyminiszter elmondta, hogy Hillary Clinton az amerikai kormány csalódottságának adott hangot a korábban Magyarországon bebörtönzött Ramil Safarov katonatiszt Azerbajdzsánnak történt átadása ügyében. Martonyi János pedig ezzel kapcsolatban a magyar kormány csalódottságának adott hangot, amiért az azeri vezetés az előzetesen adott írásbeli garanciák ellenére nem folytatta az ítélet végrehajtását, hanem szabadon bocsátotta az örmény katonatársát megölt azeri tisztet.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon