Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. május 30.
 

Heten meghaltak, amikor összeütközött két hajó szerda este a fővárosban, a Dunán a Parlamentnél, és az egyik elsüllyedt. A balesetnek hét könnyű sérültje van, kihűléses tünetekkel vitték őket kórházba. 21 főt továbbra is keresnek, de a szakértők sajnos nem tartják valószínűleg, hogy bárkit is élve találnának meg több órával a baleset után.

Mind a hét túlélő dél-korai állampolgár, ahogyan mind a hét, már megtalált halálos áldozat is, így a két fős magyar személyzet nincs meg, ahogyan további 19 dél-koreai utas sem.

A 33 főből 2 fő idegenvezető, 31 fő pedig turista. A balesetet követően hét fő kimentésére került sor azonnal, akiket három különböző kórházba szállítottak el, a helyszíni ellátást követően. A megtalált hét holttest azonosítása folyamatban van. 21 főt továbbra is keresnek – közölte Pál Adrián rendőrezredes rendkívüli sajtótájékoztatóján. A legfiatalabb utas egy hat éves, a legidősebb 70 éves volt.

Büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálják, mi vezethetett a szerda esti dunai hajóbalesethez – mondta Pál Adrián rendőrezredes. Közölte, szerda este 21.05-kor történt a baleset és az első bejelentés 10 perccel később érkezett a tevékenységirányítási központhoz. Az ütközés után a Hableány nevű hajó oldalára fordult és nagyon gyorsan, hét másodperc alatt elsüllyedt. Az MTI kérdésre azt közölték, a Viking Sigyn hajó „svájci illetőségű céghez tartozik”, kapitánya pedig ukrán állampolgár, akit már meghallgattak a balesettel kapcsolatban. Kérik: aki látta a balesetet, azonnal jelentkezzen a rendőrségen.

A dél-koreai elnök kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el A külügyminiszterrel az élén, kormányszintű operatív csoport megalakítását rendelte el csütörtökön a dél-koreai elnök az ország turistáit ért magyarországi vízi balesettel kapcsolatban. Mun Dzse In egyben utasította kormányát, hogy a magyar hatóságokkal együttműködve tegyen meg minden lehetséges intézkedést azoknak a dél-koreai turistáknak a megsegítésére, akik hajóbalesetet szenvedtek Budapesten.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: duna, hajó, baleset,
vissza
zubcsilaci
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon