Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. november 12.
 

A rövidpályás úszók világkupájában a női pontversenyben behozhatatlan előnnyel vezető Hosszú Katinka hétvégi, tokiói sikereivel áttörte a 200 ezer dolláros határt, ami a pénzdíjak tekintetében új rekord a nemzetközi úszósportban.

A hétvégén, 50 méteres mellúszásban elért országos csúcsával pedig történelmet írt Magyarországon: ő az első úszónő, aki mind az öt úszásnemben csúcstartónak mondhatja magát.

Hosszúnak a 2013-as vk-sorozatban a különböző bónuszokkal együtt már 209 000 dollárnál (46 millió forint) tart az összesített keresete. Eleve 59 ezer dollárt gyűjtött azzal, hogy az eddigi hét állomáson a különféle számokban dobogóra állt (a versenyszámokban az érmeseket díjazza a nemzetközi szövetség, a FINA), ezen túlmenően 60 ezer dollárt kapott az Eindhovenben és Berlinben felállított hat világrekordjáért, és további 90 ezret mint az előző két nagyobb sorozat – az európai (Eindhoven, Berlin), illetve a közép-keleti viadalok (Moszkva, Dubaj, Doha) – különversenyének győzteseként.

Az már a szerdán-csütörtökön esedékes záróverseny, a pekingi előtt egyértelmű, hogy Hosszú nyeri a távol-keleti sorozatot és az összetettet is, ami további 150 ezer dollárt jelent majd a számára, azaz a Vasas világ- és Európa-bajnoka körülbelül 370 ezer dolláros, azaz nyolcvanmillió forintos bevétellel zárja az idei Világkupa-szériát.

Hosszú emellett országos csúcsokat is döntött, Tokióban 50 méteres mellúszásban javította meg Kovács Ágnes 2006-os rekordját, így ő az első magyar úszó, aki - legalábbis rövidpályán - mind az öt úszásnemben (gyors, hát, pillangó, mell, vegyes) tart legalább egy csúcsot. Katinka egyébként jelenleg összesen 10 rövidpályás számban számít rekordernek.

A legeredményesebb magyar férfiúszó, Gyurta Dániel jelenleg 25 500 dollárnál tart. Mivel ő betegsége miatt kihagyta a közép-keleti állomásokat, ezért jó esetben - a távol-keletit esetleges harmadik helyezettjeként - körülbelül 50 ezer dolláros összbevétellel számolhat. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok mellúszó kapcsán mindenképp megemlítendő, hogy hétvégi, 200 m mellen elért ideje a legjobb egyéni produkció volt az egész férfimezőnyben Tokióban, azaz ő kapta a legtöbb bónuszpontot, így már 6. az összetett versenyben. Pekingben tovább léphet előre.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Szeptember 10-én adják át a Televíziós Újságírók Díját
Véglegessé vált a Televíziós Újságírók Díja gálaest időpontja. Az egészségügyi vészhelyzet előtt korábban márciusra tervezett ünnepélyes díjátadót szeptember 10-én, este tartják, helyszín változatlanul a Budapest Music Center lesz.
0 hozzászólás
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon