Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. április 14.
 

A jövő héten hűvös, szeles, esős idő várható. Egy-egy záport jégdara is kísérhet, a magasabb területeken akár hózápor is lehet.

A leghidegebb órákban fagypont körüli értékek is lehetnek, s többfelé nappal is csak 10 Celsius-fokig melegszik a levegő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap.

Az országos középtávú előrejelzés szerint hétfőn északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de délelőtt főként az ország déli felén még kisüt a nap. A déli óráktól egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként intenzív zápor zivatarral, rövid idő alatt jelentősebb csapadékkal. A nyugati, északnyugati szél megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-8 fok között alakul, néhol az Északi-középhegység völgyeiben talaj menti fagy is lehet. A legmagasabb hőmérséklet még 16-21 fok között valószínű.

Hat megyére és a fővárosra másodfokú, az ország többi részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre a várható viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap esti veszélyjelzése szerint narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Veszprém és Pest megyére, valamint Budapestre. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is meghaladhatják.

Kedden szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Az intenzívebb záporokat jég-, illetve hódara kíséri, a magasabb tájakon hózápor is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, főként az Észak-Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 7 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 9-15 fok között alakulnak.

Szórványosan szerdán is lesznek záporok, amelyeket helyenként jégdara kísér, illetve a keleti határ közelében kisebb eső is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, elsősorban a Dunántúlon nagyobb területen viharossá is fokozódik. A leghidegebb órákban általában 1-6 fok várható, de főként az Északi-középhegységben gyenge fagy is lehet. Nappal 10-15 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön a déli és a keleti országrészben többfelé lehet eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A szél erős, a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti tájakon olykor viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 7 fok között alakul, az Alföldön várható az enyhébb idő. A legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között valószínű.

Időnként pénteken is megélénkülhet a szél. A déli és a keleti országrészben valószínű felhősebb idő, és főként ott fordulhat elő több helyen eső, záporeső, másutt hosszabb időre kisüt a nap. A minimumhőmérséklet 3-8, a maximumhőmérséklet 12-19 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap néhol gyengén, másutt erősen felhős lesz az ég. Élénk, néhol erős lesz a légmozgás. Szombaton főként keleten fordul elő több helyen eső, záporeső, vasárnap már csak elszórtan várható csapadék. Szombaton a leghidegebb órákban 4-10 fok várható, nappal 15-21 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 16-22 fok között alakul — olvasható az előrejelzésben.

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon