Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. augusztus 23.
 

Elkészült a Forbes magazin idei toplistája a legbefolyásosabb nőkről a világon. Főként politikusok, de akadnak zenészek is a lista elején.

Angela Merkel az első, Hillary Clinton a második, a harmadik helyen pedig a brazil köztársasági elnök áll.

Akárcsak tavaly, az idén is Angela Merkel német kancellár vezeti az amerikai Forbes magazin által összeállított, a világ legbefolyásosabb nőit felvonultató listát.

Hillary Clinton, az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztere a második helyre került, Dilma Rousseff brazil köztársasági elnök pedig a harmadik lett - a tavalyi listához képest változatlan az első három hely. A listán szereplő száz, 28 országból származó befolyásos nő átlagéletkora 55 év.

A felsorolt nők többek között politikával, szórakoztatóiparral, műszaki tudományokkal foglalkoznak, vagy nonprofit szervezetekben aktívak. Befolyásuk, médiajelenlétük és vagyonuk, illetve az általuk felügyelt pénzösszeg alapján rangsorolták a helyezetteket. "Ezek az erős nők különböző formában és különböző területeken gyakorolnak nagy befolyást a globális társadalomra" - mondta el Moira Forbes, a ForbesWoman elnöke és kiadója.

A top ötben szerepel még Melinda Gates, a Bill & Melinda Gates Alapítvány társelnöke, a Microsoft-vezető Bill Gates neje, őt követi Jill Abrahamson, a New York Times ügyvezető igazgatója. Sonia Gandhi, az indiai Kongresszus Párt vezetője a hatodik, Michelle Obama, az amerikai first lady pedig a hetedik helyen végzett.

Újként szerepel a Forbes-listán Jennifer Lopez énekes és Laurene Powell Jobs, az Apple-alapító Steve Jobs özvegye. "Számos felsorolt nő állami vezető vagy politikai szerepkörben dolgozik, befolyásuk pedig folyamatosan nő, így nem csoda, hogy olyanok, mint Angela Merkel vagy Hillary Clinton évről évre megjelennek a listán" - írja a Forbes.

Hír7, MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon