Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. október 09.
 

Nagy erőkkel keresik a kínai hatóságok Kováts Viktor extrémsportolót, a szárnyasruhás ugrás 2011-es magyar bajnokát, aki kedden gyakorlatozás közben egy sziklás terepen a mélybe zuhant 700 méteres magasságból.

Közel 200 rendőr, illetve tűzoltó keresi reflektorok fénye mellett éjszaka is a magyar bázisugrót, aki egy tűhegyes kövekkel teli meredek sziklafal fölött járt szerencsétlenül a dél-kínai Hunan tartományban, a Csiangcsiacsie város közigazgatása alá tartozó Tienmen-hegy térségében - közölte a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Kováts Viktor az itt pénteken kezdődő világbajnokságra edzett más résztvevőkkel együtt.

A Tencent kínai internetes portál értesülése szerint a mentők az ugrás helyszíne alatt egy sziklán vérnyomot találtak. A helyi rendőrség úgy véli, a próbaugrás közben technikai komplikációk merültek fel, és nem nyílt ki a magyar sportoló ernyője. Sorrendben ő volt a negyedik ugró.

A Magyar Bázisugró és Ejtőernyős Sportegyesület honlapjának információi szerint Kováts Viktor 1100 ejtőernyős ugrást és 166 bázisugrást teljesített. Szárnyasruhás ugrásban 2011-ben szerzett magyar bajnoki címet.

A 2. wingsuit-világbajnokságot október 11-13-án tartják a Tienmen-hegyi Nemzeti Parkban. Az ugyanitt tartott tavalyi, első szárnyasugró világbajnokságon kilenc országból 15 "madárember" vett részt.

A versenyen a résztvevőknek 700 méteres magasságból, a Tienmen-hegy egy meredek sziklájáról kell elrugaszkodniuk, és speciális szárnyas ruhájukkal a levegőben siklaniuk, mielőtt egy ejtőernyő segítségével földet érnének.

MTI

A kép illusztráció!

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon