Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. december 07.
 

Lezárják a Colosseumot övező járdarészt – döntött Róma főpolgámestere. A málladozó ókori műemlék falait a turistáktól és az utcai árusoktól is védeni akarják.

Vasoszlopokkal és az oszlopok közötti lánccal vesszük körbe a Colosseumot. Áthatolhatatlan védelmi sávval övezzük – jelentette be Federica Galloni, Lazio tartomány műemlékvédelmi felelőse a római főpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatón.

A Krisztus utáni 80-ban megnyitott Flavius-amfiteátrumot a mai bejáratához közelebbi felén – a külső falaktól számított – tizenöt méter széles távolságban zárják körbe. A Colosseum ellipszisének másik felén hat-nyolc méter szélességben helyezik el a láncot. Az intézkedések nem fogják megnehezíteni a bejutást a Colosseumba.

„Biztonsági okokból van szükség a láncra. A Colosseum nem örök életű. Folyamatosan veszíti darabjait, mostantól azonban a legkisebb kő sem hullhat senki fejére” – hangoztatta Mariarosaria Barbera, az olasz főváros régészeti kincseit felügyelő biztos. A védelmi sáv azt is megakadályozza, hogy a turisták megközelítsék, megérintsék és telefirkálják az ódon falakat.

A műemlék lezárása rendet vág a Colosseumot körüli téren is, távol tartva a szuvenírárusok áradatát – írták a szerdai római lapok. A Colosseum helyreállítása a tervek szerint decemberben kezdődik. A huszonnégymillió eurós restaurálást a cipőgyáros Diego Della Valle vezette vállalkozói csoport finanszírozza.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon