Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 28.
 

Úgy tűnik végleg megpecsételődött a Vidámpark sorsa, több mint 60 év működés után végleg bezár.

Az előkészített határozati pontok értelmében a Budapesti Vidám Park Zrt. 2012. november 4-gyel – a tulajdonos Fővárosi Közgyűlés döntését követően – bezár, majd átadja az általa használt területet a Fővárosi Növény- és Állatkertnek.

A klasszikus vidámparki tevékenység és funkció megszűnik a Vidám Park Zrt. által eddig működtetett formában, ugyanis az Állatkert területének bővülése csak ily módon lehetséges.

A Vidámparknak jelenlegi működési környezet mellett tartósan tulajdonosi támogatásra lenne szüksége ahhoz, hogy a szolgáltatást fenn tudja tartani, melyet a gazdasági helyzet nem tesz lehetővé - olvasható a Vidámpark délután kiadott közleményében.

A terület 2012. december 31. dátummal kerül átadásra, melynek hasznosításáról 2013. január 1-től már az Állatkertnek kell gondoskodnia. A Vidámpark műemlék játékainak – Körhinta, Hullámvasút, Céllövölde hátsó falrésze, Lézerdodzsem tetőszerkezete, Barlangvasút – megóvásáról és esetleges további üzemeltetéséről is a terület új gazdája, a Fővárosi Növény- és Állatkert gondoskodik.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon