Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. december 06.
 

Nem engedték be csütörtök reggel az ukrán elnöki hivatalba az ott dolgozókat az épület előtt tüntetők.

A hatalomváltást követelő demonstrálók közölték a hivatalban dolgozókkal, hogy Viktor Janukovics elnök „szabadnapot” adott nekik, mivel ő sincs a hivatalában. Az ukrán államfő jelenleg Kínában folytat tárgyalásokat.

Eközben Szerhij Arbuzov első miniszterelnök-helytettes egy tévéinterjúban kijelentette: a kormány nem zárkózik el az elől, hogy megvitassa az ellenzék és a tüntetők képviselőivel az elnök- és a parlamenti választások előre hozásának lehetőségét.

„Le kell ülnünk a tárgyalóasztalhoz, és meg kell vitatnunk minden hivatalos javaslatot, amit tesznek” - fogalmazott a kormány befolyásos, az államfőhöz közel álló tagja. Arra a kérdésre, hogy Janukovics ismeri-e a demonstrálók követeléseit, azt válaszolta: „az országban mindenki tisztában van azzal, miről van szó, és mit követelnek a tüntetők”.

Miközben csütörtök reggel a tüntetők egy néhány száz fős csoportja az elnöki hivatalhoz vezető utat állta el, mintegy ötszázan a kormányépülethez vonultak. Az ott tüntetők zöme a nacionalista Szabadság (Szvoboda) párt zászlóit tartja a kezében. A parlament épületébe való bejutást viszont a hatalomváltást követelő demonstrálók nem akadályozzák.

A törvényhozás épületével szembeni parkban a kormány melletti ellendemonstráció néhány száz résztvevője szintén hosszabb tüntetésre rendezkedett be, ők is sátrakat állítottak fel.

Helyszíni beszámolók szerint a rendőrök kordonokkal zártak le több utcát a hivatali negyedben. A kormány és a parlament épületéhez vezető utak közül egyet hagytak szabadon.

A Függetlenség terén, a kijevi demonstráció központi helyszínén a kora délelőtti órákban mintegy 2-3 ezer tüntető tartózkodott. Hordókban rakott tüzek mellett melegedtek, közben a kivetítőn figyelték az eseményekről szóló beszámolókat. A városházán berendezett melegedőben ételt, meleg ruhát osztanak, önkéntes orvosok látják el a betegeket. A szervezők ügyelnek a tisztaságra, takarítják a demonstrálók által elfoglalt alsó szintet. A tiltakozó akciók egyelőre békésen zajlanak, incidensekről egyelőre nem érkezett hír.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon