Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2019. október 09.
 

Nem engedtek be egy kongói származású férfit múlt hétvégén a 4Bro Downtown nevű zenés szórakozóhelyre bőrszíne miatt. A férfi ismerőse a facebookon írta meg az este történetét, amire a 4BRO is reagált.

Egy rövidebb párbeszéd után kiderült, hogy a főnök utasítása alapján sajnos egyetlen fekete embert sem áll módjukban beengedni az este folyamán. Először persze hitetlenkedtünk, hisz ez nem történhet meg 2019-ben, egy európai főváros bulinegyedében. Nyilván azonnal megkaptuk a magyarázatot is, miszerint az előző este egy fekete férfi követett el testi sértést egy fiatal fiún, így nem engedhetik meg, hogy ide feketék bejöjjenek. Mondanom sem kell, számunkra ez egyáltalán nem volt magyarázat. A személyzet három tagjával sikerült beszélnünk, akik egyöntetűen azt állították, hogy amikor munkájukat felvették aznap este, a vezetéstől azt az utasítást kapták, hogy »feketéket nem engedhetnek be« – írta Szabó Adrienn a férfi ismerőse, hozzátéve, hogy abszurd módon még a panaszkönyvbe sem írhattak be, mert az bent volt a szórakozóhelyen, ahova őket nem engedték be.

Az Index megkereste a 4Bro Downtownt, ahol elsőre azt a választ kapták, hogy az ügyvezetés szombat este nem volt jelen, ezért utána kell nézniük, mi történt.

Végül az alábbiakat közölték a lappal: 

A 4bro Downtown tulajdonosi köre megdöbbenésének ad hangot, hogy egy ilyen eset a helyen megtörténhetett, hiszen a hely minden nemzetiség számára nyitva áll, és független minden rasszista állásponttól, „a 4Bro Downtown az egyik legnagyobb, heterogén, színes, bulizni vágyó közösség törzshelye Budapesten”.

A 4Bro Downtown mindig igyekszik megvédeni ügyfeleinek érdekeit, ezért fellép minden erőszakos, zaklatás és más illegális kezdeményezés ellen. Azokat, akik hasonló eseményeket okoznak, eltávolítjuk, és korlátozzuk a belépésüket a helyszínre. Annak érdekében, hogy vendégeinknek zökkenőmentes, biztonságos és minőségi szolgáltatást nyújtsunk, valamint az engedélyezési előírások betartása érdekében (pl. vendégkorlátozás, tűzvédelmi óvintézkedések stb.), gyakran sok ember nem léphet be a helyszínre, de ezt az eset ezzel együtt is hibának tartják, amiért elnézést kérnek.

Mivel minden héten, sok afro-amerikai nálunk bulizik, ahogy ezen a hétvégén is, pénteken és szombaton is, pláne értetlenül állunk az eset előtt. Ugyanakkor nagyon sajnáljuk és mindenkitől elnézést kérünk, akit ez az ügy negatívan érintett és bármilyen módon megsértett! Mivel az adott éjszaka nem voltunk jelen, így csak feltételezni tudjuk, hogy egy személyes túlkapásról, hibáról, esetleg a kolléga félreértéséről lehet szó, egy előző napi incidenst követően. Természetesen minden szükséges intézkedést megtettünk, hogy a jövőben többet ilyen ne fordulhasson elő – jelentették ki.





 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon