Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 24.
 

Bérük egy részének visszafizetésére kötelezi Oszaka prefektúra kormányzata azon középiskolai tanárokat, akik tanítási időben elhagyták az iskolaépületet azért, hogy dohányozzanak.

Az oszakai oktatási hivatal a vétséget elismerő iskolai dolgozók meghallgatása után az általuk dohányzás miatt elmulasztott munkaórák számának függvényében szab ki büntetést a tanárokra.

A büntetés a tanárok bére mellett egyéb juttatásokra, így az általuk felvett lakhatási és étkezési támogatásra is kiterjed – írta az Aszahi Simbun japán napilap kedden. A hivatal tájékoztatása szerint legalább egy embert több mint félmillió jen (mintegy 1,35 millió forint) visszafizetésére köteleznek. Az ügyben összesen öt tanár és két további középiskolai dolgozó érintett.

2008-ban vezették be a dohányzási tilalmat

A hivatalnak idén júliusban jutott tudomására, hogy egyes tanárok munkaidőben az utcára vagy más helyekre járnak ki dohányozni az iskolákból. Az érintett dolgozók elismerték a vétséget. Oszaka prefektúrában 2008-ban vezettek be teljes dohányzási tilalmat a helyi kormányzat által üzemeltetett intézményekben, ami miatt számos erős dohányos tanár hagyja el az iskolákat napközben egy-egy cigarettára.

Korábban tíz tanár kapott hivatalos figyelmeztetést és pénzbüntetést hasonló vétségért.

MTI
Fotó: Internet

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon