Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. április 16.
 

Legyen minden családnak pénzügyminisztere! - jelentette ki az Állami Számvevőszék elnöke Domokos László, aki a magyar családoknak üzent.

Több ajánlást is közé tett Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke, aki elmondta több ezer ember marad munka nélkül, emiatt a hangsúlyt a tartalékolásra kellene helyezni.

"A pénzügyi egyensúly eléréséhez arra kell figyelni, hogy a család kevesebbet költsön a bevételénél, a különbözetet pedig mindig tegye félre."

Az ÁSZ-elnök arról is írt, hogy a családtagok beszéljenek egymással a pénzügyekről, és minden családban a költségvetés tervezésére, kontrolljára és végrehajtására ki kellene nevezni a „pénzügyminisztert", aki rendszeresen átnézi a számlákat és meghúzza a kiadásokat.

A legelső lépés a háztartás költségeinek az áttekintése és megtervezése. Ez a legjobb tükör, ami megmutatja a család aktuális pénzügyi helyzetét. A legkönnyebb feladat a bevételi oldal megtervezése, hiszen az csupán néhány tételből áll, a nagy kihívást a kiadási oldal összeállítása jelenti. Ez a legfontosabb, hiszen leginkább ebben vannak az áttervezésre váró tételek, amelyeket először be kell azonosítani, majd a kiadások szerint csoportosítani, végül priorizálni – véli az ÁSZ elnöke. Természetesen új munkalehetőségeket is érdemes számba venni, illetve csak átmeneti megoldást találni a kieső bevételek legalább egy részének a pótlására.

A család pénzügyminiszterének feladata nemcsak annyiból áll, hogy megtegye ezeket a lépéseket, hanem, hogy be is tartassa, hiszen ez a legnehezebb feladat. Fel kell hívni a figyelmet a kiadási sorrendre is. Jelenleg csak a legfontosabbak és a legszükségesebbek maradhatnak a listán a stabilitás érdekében, ez a lakhatás, a törlesztő részlet fizetése, az élelmiszer és gyógyszer. Az összes többit lehetőség szerint háttérbe kell szorítani – figyelmeztet Domokos László.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon