Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. február 06.
 

Az elmúlt egy hétben a fővárosban és 14 megyében is emelkedett az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma - írta az Országos Epidemiológiai Központ szerdai jelentésében, de mint kiemelték, az influenza továbbra is lassan terjed az országban.

A figyelőszolgálatra kijelölt orvosok január 27. és február 2. között 12 százalékkal több beteget regisztráltak, mint a 4. héten. Az országban mintegy 14 300-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A betegek csaknem negyede (23,7 százalék) gyermek, több mint 40 százalékuk 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek aránya csaknem 27 százalék, míg a 60 éven felüliek aránya több mint 9 százalék volt.

Az 5. héten a fővárosban és 14 megyében emelkedett, három megyében (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest) nem változott, és két megyében (Bács-Kiskun, Heves) csökkent az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. A legtöbb beteget a fővárosban, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest és Fejér megyében, a legkevesebbet Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Csongrád megyében regisztrálták.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról az 5. héten négy jelentés érkezett. A járványok egy bölcsödét (Győr-Moson-Sopron megye), két óvodát (Fejér megye) és egy általános iskolát (Hajdú-Bihar) érintettek.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) legfrissebb jelentésében azt írta, hogy Portugália, Spanyolország és Anglia mellett már Bulgária és Görögország is kiterjedt influenzajárványról számolt be.

MTI
A kép illusztráció!

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon