Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. március 31.
 

Öt megye kivételével elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható nagy esők és heves zivatarok miatt. Az északnyugati országrészben havazhat is.

Az citromsárga figyelmeztetés Nógrád, Pest, Fejér, Tolna és Baranya megye kivételével az egész országban érvényben van.

Ma északnyugat felől hideg levegő zúdul a Kárpát-medencébe, előbb nyugaton, később (főként estétől) másutt is fagypont közelébe, vagy az alá csökken a hőmérséklet, emiatt hétfőre virradóan az ország túlnyomó részén fagyra, vagy talaj-menti fagyra kell számítani.

Vasárnap sokfelé számíthatunk esőre, északnyugaton azonban havas eső, hó is valószínű. Összességében ismét jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Vasárnap a Dunától keletre szórványosan zivatar is kialakulhat. Reggelig csak helyenként élénkülhet meg a keleties szél, holnap azonban a Dunántúlon az északnyugati, az Alföldön a délnyugati szél megerősödik, sőt nyugaton viharos széllökésekre is számíthatunk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap a Dunántúlon 3 és 15, másutt 12 és 20 fok között várható, északnyugaton lesz a leghidegebb, délkeleten a legmelegebb. Napközben a Dunántúl északi felén már csökken a hőmérséklet.

Hétfőn és csütörtökön a változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk, kedden és szerdán viszont borult időre van kilátás ismét sokfelé jelentős mennyiségű esővel, záporral, a nyugati határvidéken havas eső, hó is lehet. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 100 százalékán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben és az időszak legvégén általában -3, +4, közte 2, 7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5, 12 fok között változik.

Továbbra is nehéz időszak vár a frontérzékenyekre, hiszen az időjárás mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyeket megviselheti. A fejfájás, fáradékonyság, migrén, vérnyomás-ingadozás, ingerlékenység, türelmetlenség hátterében légkori okok is meghúzódhatnak. Fokozódhat a görcshajlam, erősödhetnek a reumatikus, ízületi megbetegedésben szenvedők panaszai, nőhet a reakcióidő.

Forrás: met.hu

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon