Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. július 16.
 

Elmaradnak a Szent István napi állami ünnepségek, így a budapesti tűzijáték és légiparádé is - jelentette be a mai napon tartott Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány úgy döntött, hogy a tervezett Szent István napi ünnepek tűzijátékostól elmaradnak! Nem változtatnak azon sem, hogy az 500 fő feletti, zenés- táncos rendezvények nem tarthatóak.

Július 29-én még döntenek erről, de most úgy látszik, hogy nem indokolt a tilalom feloldása. Július végén az akkori adatok fényében dönteni fognak, mi legyen augusztus 15-e után. Kidolgoznak egy támogatási rendszert a könnyűzenei élet résztvevői számára. Ez bonyolult helyzet, sokan élnek a zeneiparban, a nagyoknak vannak tartalékaik, sokan azonban más munkát kerestek közben.

Augusztus 15-e után, ha a mostani helyzet fennmarad, akkor bevezetnek egy támogatási rendszert.

A miniszter tájékozttása szerint egyelőre nem változnak a beutazási korlátozások, az egyes országok besorolásán nem változtatott a kormány. Változás azonban, hogy regionális szabályok léphetnek hamarosan érvénybe. "A kormány tegnapi ülésén áttekintette a beutazási korlátozások szintjeit az egyes országok esetében, arról született döntés, hogy a nagy államok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani" - fogalmazott Gulyás.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon