Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. szeptember 19.
 

Szeptember 21-én 19 órától éjfélig tartó sztrájkot hirdetett az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ), a munkabeszüntetés miatt Verdi Falstaff című operájának bemutató előadása elmaradhat.

A Magyar Állami Operaháznál 2011. június 30. óta nincs kollektív szerződés, a megkötésére irányuló tárgyalások még mindig nem vezettek eredményre. Az ODFSZ tavaly októberben kollektív munkaügyi vitát kezdeményezett, valamint idén június elsején már sztrájkot is tartott, ennek ellenére a munkáltató továbbra sem hajlandó megkötni a két éve lejárt kollektív szerződést. A kollektív szerződés hiánya nagyon hátrányosan hat a társulati tagok szociális és gazdasági érdekeire, mivel jelenleg nincs jogi biztosíték arra, hogy az előző évad munkabérei és egyéb anyagi juttatásai – akár csak rövid távon is – megőrizzék reálértéküket. Ez az idei őszi évadban már meg is mutatkozott.

A szakszervezet folytatni kívánja a tárgyalásokat, a munkabeszüntetésre akkor kerül sor, ha szeptember 21-ig nem jön létre a tagság elvárásait kielégítő megállapodás.

A jövedelem stabilizálása mellett az ODFSZ foglalkoztatási garanciákat is követel a társulat tagjai számára. A szakszervezet jelezte: amennyiben a szeptember 21-i munkabeszüntetés nem éri el a célját, úgy a sztrájkfelhívásban megfogalmazott követeléseik érdekében készek újabb sztrájk meghirdetésére.

Forrás: HavariaPress

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon