Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2020. június 18.
 

Megszűnik az idősek vásárlási idősávja, részleteket várhatóan a csütörtöki Kormányinfón ismertetnek.

Bár megszűnik az idősek vásárlási idősávja néhány szabály változatlan marad a védelmi intézkedések között. Ilyen például a maszkviselése ami továbbra is kötelező az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, ez alól csak a hat éven aluli gyermekek kivételek.

A vendéglátóhelyeken a személyzetnek változatlanul maszkot kell viselnie.

A Magyar Közlönyben megjelent jogszabályban a védelmi intézkedések között nem szerepel az idősek vásárlási idősávja, így mostantól 9 és 12 óra között a 65 év alattiak is vásárolhatnak az élelmiszerüzletekben, piacokon, drogériákban és gyógyszertárakban.

A veszélyhelyzetet követő járványügyi készültségről szóló jogszabályban azonban szerepel, hogy a kormány rendeletben akár újra vissza is hozhatja a vásárlási idősávot: A kormány... ..."meghatározhatja a szociális távolságtartásra vonatkozó, valamint a fertőzés veszélyét csökkentő védőeszköz viselésére vonatkozó szabályokat, továbbá a lakosság járvány által okozott betegséggel leginkább veszélyeztetett csoportjai számára az üzletekben, valamint a piacokon történő kizárólag e csoportok általi vásárlásra vonatkozó idősávot."

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon