Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. augusztus 24.
 

Akár 40 milliárd forintnyi beruházásra is hajlandó lett volna a Coca-Cola Magyarországon - írja a Napi Gazdaság.

Óriási beruházást tervezett a Coca-Cola Magyarországon, de végül a népegészségügyi termékadó és a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika keresztülhúzta, a végül megvalósult kétmilliárd forintos projektet pedig a Napi Gazdaság névtelenséget kérő forrásai szerint bonyolultabb lett volna leállítani, mint befejezni.

A nagyobb beruházás több munkahelyet is jelentett volna. Míg az aludoboztöltő sor működtetéséhez, az elkészült termékek szállításához összesen 20-25 fő is elegendő, addig egy teljes töltősor 120-130 embernek adhat munkát, a komplexebb raktározási és minőségbiztosítási feladatok miatt. Az aludoboztöltő sor ráadásul bármikor leszerelhető, pár százezer euróból áttelepíthető, míg egy normál töltősornál ez a költség több millió euróra rúg.

A potenciális beruházások közül a legnagyobb tételt az jelentette volna, ha az ausztriai gyártást egy az egyben sikerült volna Magyarországra áthelyezni, amivel rendszerszinten is megtakarítást érhetett volna el a csoport. Végül − persze az osztrák egység lobbitevékenységének is köszönhetően − az ausztriai Römerquelle-üzemet bővítették ki és oda költöztették a teljes gyártósort.

A lap arról is ír, hogy Orbán Viktor egy hónapja a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. dunaharaszti gyárában hazánk legnagyobb kapacitású, fémdobozos üdítőitalokat előállító gyártósorát avatta fel, illetve stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormány nevében a társasággal. Úgy tűnik későn reagált a magyar kormány.

Napi Gazdaság, Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon