Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. március 29.
 

A Semmelweis Egyetem szenátusa megállapította, hogy a kisdoktori értekezés nem felel meg a szakmai és etikai kritériumoknak.

A testület 33 igen szavazattal, négy ellenében döntött a tudományos fokozat visszavonásáról. Tulassay Tivadar, a SOTE rektora elmondta: a szenátus megállapította, hogy az egykori kisdoktori értekezés nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul.

Az egyetem szenátusa délután háromkor kezdte meg ülését, amelyen az utolsó napirendi pontok között szerepelt az államfő tudományos fokozatának ügye. Az egyetemen három óra után nem sokkal Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár is megjelent, ő nagyjából egy órával később távozott.

Az MTI értesülése szerint az államtitkár egy másik napirendi pont megvitatására érkezett az ülésre. A sajtó képviselőit az egyetem területére nem engedték be. A több mint háromórás szenátusi ülést követően az egyetem rektora sajtótájékoztatón számolt be az államfő kisdoktori címe ügyében hozott döntésről.

A rektor kifejtette: dr. Schmitt Pál 1992-ben készült "úgynevezett kisdoktori értekezésével kapcsolatban" az egyetem tényfeltáró bizottságot hozott létre. Mint kiemelte: a bizottság tényfeltáró munkájának ideje "talán hosszúnak tűnhet", ám ennek az a magyarázata, hogy a bizottság kizárólag az eredeti bibliográfiai jegyzékben szereplő művek beszerzése után tudott érdemben foglalkozni a hitelességgel. A szóban forgó hivatkozások viszont csak limitált számban álltak rendelkezésre, így az egyetemnek hosszas erőfeszítésbe telt, amíg az eredeti példányokat beszerezte - tette hozzá.

A szenátus csütörtök délután ült össze és úgy döntött: a Semmelweis Egyetem szenátusa megtárgyalta az államfő doktori értekezésével kapcsolatban létrehozott tényfeltáró bizottság jelentésének összegzését, az ahhoz fűzött különvéleményt, valamint az egyetemi doktori tanács határozatát. A tényfeltáró bizottság jelentésében foglaltakat elfogadva az egyetem szenátusa megállapította, hogy mivel az egykori pályázó úgynevezett kisdoktori dolgozata nagy terjedelmű szövegazonos fordításon alapul, az értekezés nem felel meg azoknak a szakmai, etikai kritériumoknak, amelyek az egyetemi doktorátus megszerzésének feltételei lennének.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon