Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 13.
 

A luxushajón tartózkodó 4229 emberből 32 veszítette életét a tavaly január 13-án történt szerencsétlenségben.

Az elsüllyedt Costa Concordia elszállításáról beszélt szombati sajtótájékoztatóján az olasz katasztrófavédelem vezetője, miközben a túlélők folyamatosan érkeznek Giglio szigetére a baleset évfordulójára.

Legkésőbb szeptemberre kiemelik és eltávolítják a sziget partjánál elmerült Costa Concordia roncsát. A munkát eddig a gyakori rossz idő késleltette, de az első két fázis, az üzemanyag eltávolítása és a hajótest egy helyben rögzítése lezárult - hangoztatta Franco Gabrieli prefektus, a katasztrófavédelem vezetője a szigeten tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy 430 szakember és 21 vízi jármű dolgozik az oldalán fekvő roncs eltávolításán, de még nem tudni, melyik kikötőbe fogják elvontatni.

A vontatás 400 millió dolláros költségét a Costa Crociere hajótársaság állja. Gabriele szavai szerint a mentésben részt vevők mindegyikének lelkét teherként nyomja, hogy két áldozat holttestét nem sikerült kiemelni a tengerből.

"Ami velünk történt, az felejthetetlen, örök nyomot hagyott az életünkben. Nem tudom, hogy csak a kapitányé volt-e a felelőség, az biztos, hogy az evakuálás szakszerűbben is történhetett volna. Csapdában éreztük magunkat" - mondta az újságíróknak Marco Baccani, a Costa Concordia olasz túlélőinek egyike, aki már megérkezett Giglióra a vasárnapi évforduló megemlékezéseire.

A hajószerencsétlenség felelőseit kereső Francesco Verusio ügyész így nyilatkozott: "Azonnal megértettük, hogy a tragédiát Francesco Schettino kapitány okozta. Mást is terhel felelősség, de Schettino magatartása miatt futott zátonyra a hajó: kézi vezérlésre állította a kormányzást, útvonalat változtatott és 16 csomós sebességgel haladt. A Costa Concordia ezért ütközött a szikláknak".

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon