Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. szeptember 10.
 

A kormány hatalmas sícentrumot és szabadidőparkot szeretne építeni a Normafára. A terv megvalósításához több száz fát kéne kivágni.

Pénteken benyújtották a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében síparadicsommá változtatnák a Normafát és környékét.

A Pintér Sándor belügyminiszter által előterjesztett javaslat indoklása szerint ezzel alapoznak meg egy "a történelmi sportterület hagyományaira épülő, elsősorban a sí sportág népszerűsítésén alapuló, a fővárosi polgárok széles körű sportolási igényeit kielégítő, európai színvonalú sportközpontot".

A beruházást eddig akadályozták a területen érvényes erdővédelmi és építésügyi szabályok és az országos környezetvédelmi előírások. A törvény pontosan ezért kell, hogy a Normafa környékét mentesíti tudják ezen szabályok alól. Ezt a térség történelmi sportterületté nyilvánításával oldják meg.

Lesznek sípályák, felvonók, hóágyúrendszer és szánkópálya. Építenek kerékpárutat, downhill-kerékpárpályát, hegyi futópályát. Lesz nyári bob, fogadóépület, játszótér, erdei tornapálya, síklubházak, sőt egy engesztelő kápolna is.

Hír7, Origo

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon