Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. június 24.
 

A várható zivatarok miatt az ország keleti és délkeleti megyéire másodfokú, míg a középső és az északnyugati megyékre elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn.

A Dunántúl keleti részén elszórtan, a Dunától keletre többfelé várható zivatar. A keleti megyékben délután és este heves zivatarokra is számítani kell - közölte az OMSZ.

Békés és Csongrád megye nagy részén már a következő órákban heves zivatarokra, nagyméretű, két centimétert meghaladó átmérőjű jégre, óránként 80 kilométernél erősebb szélrohamra és felhőszakadásra lehet számítani. Rövid idő alatt 30, néhol 50 millimétert meghaladó csapadék társulhat. Hasonló időjárás várható Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén is.

Intenzív zivatarokra éjszaka az északkeleti megyékben kell számítani, kedden napközben heves zivatar már nem valószínű.

Az északnyugati szelet hétfőn és kedden az ország nyugati, északnyugati vidékén helyenként óránkénti 70 kilométer erősségű széllökések kísérik - közölte a meteorológiai szolgálat.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Bács-Kiskunra, Nógrádra, Pest megyére és a fővárosra. Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyére a viharos erősségű széllökések miatt van elsőfokú figyelmeztetést.

A Balatonnál és a Velencei tónál másodfokú viharjelzés van érvényben, ami azt jelenti, hogy magas és hosszú hullámokra kell számítani, emiatt csónak és vitorlás nem közlekedhet a vízen.

A hőmérséklet hétfő délután a Dunántúlon 19 és 25, másutt 25 és 30 Celsius-fok között alakul. Késő este 15-21 fok körüli hőmérséklet várható.

A meteorológiai szolgálat azt írta: hétfőn a Dunántúl keleti részén elszórtan lehetnek zivatarok. A Dunától keletre többfelé várható zivatar, ott délután és este heves zivatarokra is számítani kell. A heves zivatarokat nagyméretű, akár 2 centiméternél nagyobb átmérőjű jég, 80 kilométer/óránál erősebb szél és felhőszakadás kísérheti, amely során rövid idő alatt 30, néhol 50 milliméternél is több csapadék hullhat. Az intenzív zivatartevékenység éjszaka az északkeleti megyékre korlátozódik, kedden napközben nem valószínű heves zivatar.

Az ország nyugati, északnyugati vidékein helyenként hétfőn és kedden is 70 kilométer/óra körüli széllökésekre is számítani lehet.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon