Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2014. március 27.
 

Az év eleje óta több mint ezer embert mészároltak le a Boko Haram iszlamista terrorszervezet fegyveresei által leghevesebben támadott három északkelet-nigériai államban - közölte szerdán a katasztrófavédelmi szolgálat (NEMA).

A szervezet által közzétett adatok jól illusztrálják az utóbbi hónapokban fokozódó erőszakot Borno, Yobe és Adamawa szövetségi államban. Az ügynökség szóvivője szerint a három állam lakóit "foglyul ejtette az egyre fokozódó, közel öt éve tartó fegyveres konfliktus".

Az adatok azt mutatják, hogy 2014 januárja és márciusa között több mint ezren életüket vesztették, közel 250 ezren pedig lakóhelyük elhagyására kényszerültek a térségben, amelynek minden ötödik lakója lakik csak a saját otthonában.

A konfliktus a lakosság harmadát, mintegy 3,2 millió embert érint, 1,5 millióan azonnali segítségre szorulnak, a legrosszabb helyzetben a nők, a gyerekek és az idősek vannak.

A 2009-ben kezdődött iszlamista felkelésben már több ezren vesztették életüket, és a támadások átterjedtek a szomszédos Nigerre, Kamerunra, illetve Csádra is. A szélsőségesek célja, hogy iszlám törvénykezést vezessenek be Nigéria északi részén. Az Afrika legnagyobb olajtermelőjének számító, 160 millió lakosú országban északon többségében muszlimok, míg délen keresztények laknak.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon