Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. február 18.
 

A Zsigmond király út nevet veheti fel a budapesti II. kerületi Frankel Leó út.

Tarlós István főpolgármester előterjesztése arra a törvénymódosításra hivatkozik, amely szerint közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett. A törvényjavaslat indoklása alapján ilyen személynek tekintik Frankel Leót is, ezért a főváros visszaállítaná a II. kerületi közterület nevét Zsigmond király útra.

További változás lenne, hogy a XIII. kerületben egy eddig névtelen közterület Radics Béla, a magyar rockzene híres alakjának nevét venné fel egykori lakhelye közelében. A XXIII. kerületben az 1700-as években a soroksári svábok betelepítésében jelentős szerepet vállaló Forster János Jakabnak állítanának emléket az Alsó-Duna-parton.

A VIII. kerületben a Bérkocsis utca Gutenberg tér és József körút közötti szakasza a későbbiekben felvenné annak a Scheiber Sándor nyelvész, irodalomtörténész nevét, aki a Bérkocsis utca 2. alatti egykori Rabbiképző Intézet újraindításának vezéralakja volt. Mivel a Bérkocsis utca védett közterületi elnevezés, a képviselőknek dönteniük kell arról, hogy egy rövid szakasza átnevezhető legyen, a körút és a Nagyfuvaros utca közé eső rész pedig változatlan maradjon.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon