Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. augusztus 03.
 

Aranyérmet nyert Gyurta Dániel 200 méteres mellúszásban pénteken, a barcelonai vizes világbajnokságon.

A szám olimpiai, világ- és Európa-bajnoka saját londoni rekordját (2:07.28) megjavítva, 2:07.23 perces világbajnoki, egyben Európa-csúccsal győzött ismét, sorozatban a harmadik világbajnoki címét begyűjtve ebben a számban. Az Újpest úszója a második százon állva hagyta a teljes döntős mezőnyt, és nagy fölénnyel végzett az élen, ezzel a magyar úszósport 22. vb-aranyát gyűjtötte be.

Hosszú Katinka döntős 200 méter háton

Hosszú Katinka a hatodik legjobb idővel bejutott a 200 méteres hátúszás döntőjébe a barcelonai vizes világbajnokság pénteki versenynapján. Verrasztó Evelyn lemaradt a fináléról. A katalán fővárosban 200 vegyesen arany-, 200 pillangón bronzérmes Hosszú a délelőtti 2:08.93 perces egyéni csúcsától alig elmaradva, 2:08.97-tel negyedikként csapott a célba délutáni elődöntős futamában, s ideje összesítésben a hatodik legjobb volt. "A rajtnál a falról lecsúszott a lábam, emiatt az első ötven nehéz volt, ezáltal pedig az egész verseny is nehéz lett. Fura, de még tanulnom kell ezt a technikát, amit a már gyakorlott hátúszók mind tudnak" - mondta Hosszú. Verrasztó honfitársával ellentétben nem tudta legalább megismételni délelőtti 2:10.86-os produkcióját, az első elődöntős futamban nyolcadik lett 2:11.83-mal, ezzel a 16. helyen végzett. "Úsztam három elődöntőt, s megyek haza. Ez rémes volt, alig haladtam a végén. Rossz volt az egész" - értékelte teljesítményét Verrasztó.

Cseh László döntős 100 méter pillangón

Cseh László az ötödik legjobb idővel bejutott a döntőbe 100 méter pillangón a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek pénteki versenynapján. Cseh a számára csalódást jelentő, érem helyett ötödik helyet hozó csütörtöki 200-as vegyesdöntő után 100 pillangón délelőtt is jól úszott, 51.89 másodperccel nem sokkal maradt el 51.77-es országos csúcsától, aztán a délutáni elődöntőben megjavította. A legjobb 16 között a második futamban szerepelt. Rajtja nem sikerült igazán jól, de fokozatosan zárkózott fel, s nagy hajrával negyedikként csapott a célba 51.61-es idővel. Futamában ugyan hárman is előtte végeztek, de az előző nyolcasban csak egy úszó volt nála gyorsabb, így készülhet a szombati fináléra.

Forrás: MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon