Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. december 07.
 

Jolokia paprikával ízesítik egy londoni étteremben azt a tripla húspogácsás hamburgert, amelyet csak arról nyilatkozva lehet elfogyasztani, hogy valaki elmúlt tizennyolc éves.

Csak 18 felülieknek árulja egyik hamburgerfajtáját egy gyorsétterem Londonban, mert az étek a méregnél is erősebben fűszerezett.

Ha valakinek mégis fáj rá a foga, annak - mielőtt megkapná - igazolnia kell, hogy már nagykorú, továbbá alá kell írnia egy nyilatkozatot, amely szerint saját felelősségére eszi a "marburgert", és utána nem követel semmilyen kártérítést a bristoli étteremtől. A hamburger erősségét a jolokia nevű chili adja, amelynek csípőssége a paprikaerősséget mutató Scoville-skálán eléri az 1 milliós értéket - adta hírül a brit Metro újság.

A hamburger nemcsak szemkönnyeztetőn erős, hanem kalóriában is gazdag, mert tripla húspogácsa és jókora adag sajt lapul két pizzatészta között. Ára 25 font, azaz csaknem 9 ezer forint. Neve Atomic Fallout Pizza burger, azaz atomhamu-pizzaburger, amelynek pizzaságát azonban csak az alsó és felső "borítás" adja, a lényeg, a töltet eredeti.

Aki túléli az ételt, arra a száj-, torok-, gége- és gyomorégésen túl dicsőség is vár. Az étterem kiírja nevét a "lángfalók" falára, a Top 100 Wall of Flame-re, amely a zenei nagyságokat dicsőítő Hall of Fame-nek - Hírességek csarnokának - a szóferdítése.

MTI

A kép illusztráció!

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon