Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. december 03.
 

Vasárnap délután végre elindulhatott a Déli-sarkra Harry herceg és veterán katonákból álló csapata - közölte a Walking With The Wounded veterán szervezet, amelynek javára az expedíció résztvevői adományokat gyűjtenek.

II. Erzsébet királynő unokájának és társainak 15 nap alatt mintegy 280 kilométert kell megtenniük, az első napra egy 12 kilométeres szakaszt terveztek.

A résztvevők három, 7-7 tagú csapatot alkotnak és versenyeznek egymással. A brit csapatban kapott helyet Harry herceg, rajtuk kívül egy amerikai, valamint egy ausztrál-kanadai csoport vesz részt az expedícióban. Harry herceg és veterán katonákból álló csapata pár napja még a 70. szélességi körnél lévő állomáson várta a hóvihar elvonulását, hogy megkezdje akklimatizálódási menetét a Déli-sark felé.

Az eredeti tervek szerint szombaton indult volna a 87. szélességi körről a tulajdonképpeni expedíció a Föld legdélebbi pontjára, a csapat azonban csak vasárnap délután kelhetett útra, így a korábban 335 kilométeresre tervezett utat majdnem 60 kilométerrel lerövidítették.

A természet már eddig is lassította az expedíciót: a csapatnak már korábban el kellett térnie az eredeti tervektől, mivel a hóvihar miatt Fokvárosból is csak később tudott elindulni repülőgépük. A herceg mellett háborúban megsérült brit, amerikai, kanadai és ausztrál katonák vesznek részt az expedícióban. Néhányuk végtag-amputáción is átesett, mégis vállalkoztak a Déli-sark meghódítására, hogy adományokat gyűjtsenek a Walking With The Wounded veterán szervezet javára.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon