Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. szeptember 10.
 

Megdöbbentő praktikákat és trükköket meséltek az eladók a Hír7-nek, így lopnak a magyarok 2012-ben.

Az egyik áruházlánc dolgozója kendőzetlenül mesélt a Hír7-nek milyen technikákhoz folyamodnak a bolti szarkák.

Van olyan vásárló, aki egy vízzel teli szeszes italt hoz magával, majd egy óvatlan pillanatban kicseréli azt a polcon lévő üveggel.

Találkoztak már olyan vevővel is, aki a kávét nemes egyszerűséggel, egy zacskóba öntötte – mesélte a Hír7-nek az eladó, majd hozzátette, hogy a kamerák nem mindig látják ezeket a lopásokat.

Az egyik népszerű lopás fajta a kabát alá vagy a nadrágba elhelyezni az elopandó terméket, de az eladó szerint itt nagy a lebukási esély.

Egyre nehezebb cigarettát lopni, ennél az áruházláncnál például naponta háromszor kell egyesével megszámolni az eladóknak a cigarettákat és ha egy is hiányzik, akkor azt nekik kell kifizetni. Volt olyan vásárló, aki olyan cselhez folyamodott, hogy azt mondta az eladónak, hogy kint van a felesége, akinél a pénz van és kimegy érte a kezében a cigarettával, de már nem jött vissza.

Hasonlókat mesélt nekünk egy cipőbolt eladója is, aki szintén több lopást látott már. Szerinte nagyon leleményesek a magyarok és évről-évre újabb és merészebb technikákat eszelnek ki.

Náluk a "legnépszerűbb" lopás fajták közé tartozik az, hogy a vásárló egyszerűen kicseréli az árcédulát, vagy felveszi az új cipőt és a régit visszateszi majd kisétál az üzletből.

Lopások Európában

Európa 25 országában vizsgálták a bolti lopásokat. Eszerint az enyves kezűek toplistáját a britek vezetik – ők lopták el a legnagyobb értékű árut az üzletekből egy év alatt. A második hely miatt Franciaország szégyenkezhet, a dobogó legalacsonyabb fokára pedig a németek kerültek. Magyarország a 17. helyet „érdemelte ki", évente 74 milliárd 200 millió forintos kárt okoznak az üzletekből fizetés nélkül távozók.

A teljes kereskedelmi forgalomra vetített érték ennél rosszabb képet mutat: ebben a rangsorban ugyanis a negyedik legrosszabban értékelt ország a miénk. A 25 államból évente 7 ezer milliárd forint értékű árut visznek el fizetés nélkül a szarkák, sok helyen maguk az alkalmazottak.


Az alábbi videóban egy klasszikus babakocsis lopás látható!

Forrás: Youtube

Hír7

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon