Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. november 01.
 

Nem zárkózna el a lehetőségtől, ha a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) ismét felkérné őt a nemzeti együttes irányítására mondta Lothar Matthäus, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában, Matthäus úgy nyilatkozott, hogy ha felkérnék elgondolkodna rajta és nem mondana azonnal nemet vagy igent, de kíváncsi lenne a részletekre és a feltételekre.

"Itt élek, szeretem Magyarországot, követem a futballt, ha úgy gondolják, akkor segíthetek" - jelentette ki az 52 éves Matthäus, aki legutóbb a bolgár válogatott szövetségi kapitánya volt. "Az utánpótlásba kellene többet befektetni, jó edzőkbe, képzésbe. Világos koncepció kell, a szakmában pedig nyugalomra, együttműködésre lenne szükség."

A magyar válogatottat 2004 és 2006 között irányító szakember ama véleményének is hangot adott: kár, hogy a szerinte legjobb magyar futballista, Huszti Szabolcs nem játszik a nemzeti csapatban.

"Hogyan fordulhat elő ilyesmi egy játékossal, aki akár két-három pontot is jelenthet egy selejtezősorozatban? Hogy lehet, hogy egy ilyen szenvedélyes futballista már nem akar Magyarországért küzdeni, mi az, ami itt félresiklott? Ha magyar kapitány vagy szövetségi elnök lennék, mindenképpen beszélnék vele." - mondta a korábbi szövetségi kapitány.

Kapitányi tevékenységére visszatekintve Matthäus azt mondta, élvezte a munkát, új csapatot akart építeni, amihez négy-hat évre lett volna szüksége, de nem kapta meg azt a bizalmat, amiben reménykedett, a magyar edzők részéről pedig irigységet tapasztalt:

Nem volt együttműködés, összefogás, néha öt-tíz focistát is nyomás alá helyeztek a klubjaikban, hogy ne jöjjenek a válogatottba, koncentráljanak a csapatukra."

Matthäus szerint a gyengébb ellenfelekkel szemben megvívott barátságos mérkőzéseknek nincs sok értelmük, hosszabb távon az erősebb riválisokkal való találkozás lehet a célravezető.

Nem érdekesek a könnyű győzelmek, én azt akartam, hogy tanuljanak a játékosaim a komoly meccseken, máskülönben nem tudunk felkészülni a mostani, Hollandiához hasonló kihívásokra, kulcsfontosságú meccsekre, mert ismeretlen lesz a szituáció" - mondta a szakember, aki hozzátette, megítélése szerint a magyar válogatott mind a romániai, mind a hollandiai elbukott vb-selejtezőn feladta az összecsapást.

MTI

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon