Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2021. március 04.
 

A teljes országot lezárják a járvány terjedése miatt jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A döntés értelmében bezárnak az iskolák, óvodák és üzletek.

Csütörtökre 6278 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 152, többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 6554 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 639-en vannak lélegeztetőgépen.

Az óvodákat és általános iskolákat április 7-ig bezárják, a digitális oktatás részleteit az EMMI oktatási államtitkársága teszi közzé.

Az üzleteket március 8-tól március 22-ig bezárják, kivéve az élelmiszerboltok, patikák, drogáriák, benzinkutak. A részleteket néhány napon belül nyilvánosságra hozzák.

Ugyanebben az időben minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magán-egészségügyi szolgáltatások.

A maszkhasználat mindenhol, szabad téren is kötelező.

Az operatív törzs korábbi sajtótájékoztatóján arról is beszéltek, hogy folyamatosan érkeznek az országba és a kórházi oltópontokra is az oltóanyagok, a háziorvosok Sinopharm- és Moderna-vakcinával olthatnak a körzetekben, bízik benne, hogy ezek eloltásra kerülnek. Kiemelte, hogy a Pfizer teljes mennyiségét, a 114 660 adagot teljes mértékben kiosztják az oltópontokra, és ott is folytatódik a legidősebbek védőoltása.

Müller Cecília hangsúlyozta, hogy külön fejezet nyílik csütörtökön, ugyanis jelentős kampány zajlik majd hétvégén, 74 ezer főt, 18 és 60 év közötti krónikus betegeket szólítanak meg SMS-ben, hogy a kórházi oltópontokra járuljanak az AstraZeneca-oltásért.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon