Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. január 18.
 

Belga jogosítványt szerzett Gérard Depardieu, akit Franciaországban az a veszély fenyeget, hogy ittas vezetés miatt pénzbírsággal sújtják, megfosztják jogosítványától, sőt börtönbüntetésre ítélik.

A Nord Éclair regionális lap belga kiadása szerint a francia filmsztár új belga jogosítványával tovább járhatja Európa útjait még abban az esetben is, ha esetleg bevonják franciaországi engedélyét. Depardieu január 10-én személyesen ment el az okmányért a francia határ közelében fekvő Estaimpuis községbe, amelynek egyik településrészén, a francia gazdagok által felkapott Néchinben lakóingatlant vásárolt a belga tartózkodási engedély, illetve állampolgárság megszerzése céljából.

A lap internetes oldalán olvasható beszámoló szerint a színész közvetlenül zárás előtt érkezett az önkormányzat irodájába, ahol több palack saját termesztésű Loire-völgyi Anjou vörösborral köszönte meg a tisztviselőknek, hogy a kedvéért túlóráztak a hivatalban. A belga jogosítványt a francia alapján állították ki, Depardieu elvileg köteles lesz értesíteni a belga hatóságokat francia okmánya esetleges bevonásáról.

A 64 éves színész november végén Párizsban felborult robogójával, s az ekkor végzett vizsgálat kimutatta, hogy az engedélyezettet több mint háromszorosan meghaladó, 1,8 ezrelék volt a véralkoholszintje. Depardieu külföldi elfoglaltságára hivatkozva távol maradt egy január 8-ai meghallgatástól, amelyen vádalkut köthetett volna, ezért bűnvádi eljárás indult ellene, és ennek eredményeként akár két év börtönre is ítélhetik amellett, hogy bevonják a jogosítványát, illetve megbüntetik 4500 euróra.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon