Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. szeptember 18.
 

Letöltve hatéves börtönbüntetését ma reggel 8 óra előtt néhány perccel ki jött a börtönből Zuschlag János. A volt szocialista politikus egyetlen újságírói kérdésre sem akart válaszolni.

Zuschlag János csak annyit mondott, a mai napot a családjával szeretné tölteni, a kérdésekre később válaszol. Egyik barátja várta autóval, azonnal beszálltak és elhajtottak.

Zuschlag Jánost tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, így biztosan nem politizálhat. Közösségi oldalán legutóbb arról számolt be, hogy könyvet szeretne írni az ügyéről.

A Szegedi Ítélőtábla 2011. január 31-én hozott jogerős ítéletében másodfokon két és fél évvel mérsékelte az első fokon, az akkor még Bács-Kiskun Megyei Bíróságon kiszabott fegyházbüntetést. Az első fokú eljárásban a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Zuschlag Jánost 8 év 6 hónap börtönbüntetésre, vagyonelkobzásra és a közügyektől való eltiltásra ítélte, amelyet a másodfok lényegesen enyhített, a vagyonelkobzást nem rendelte el a táblabíróság.

A Szegedi Ítélőtábla a volt politikust társtettesként, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettében és annak kísérletében részben tettesként, bűnsegédként, illetve felbujtóként, továbbá magánokirat-hamisítás vétségében, valamint felbujtóként elkövetett bűnpártolás vétségében mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint Zuschlag János és társai civil szervezetek közbeiktatásával szabálytalanul használtak fel a központi költségvetéstől, a Fővárosi Önkormányzattól, a Táncsics Alapítványtól és az Európai Uniótól pályázatokon elnyert, összesen 75 millió forintos támogatásokat. Az egykori MSZP-s országgyűlési képviselő büntetésébe beszámították az előzetes letartóztatásban eltelt időt.

MTI

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon