Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. május 30.
 

Ausztrál krokodilfarmokat vásárolnak fel a nemzetközi divatházak, hogy kielégíthessék az állatok bőréből készült kiegészítők iránti igényt – számolt be kedden a helyi sajtó.

Az országban tizennégy kereskedelmi célú krokodilfarm működik, amelyek nagyjából 20 millió dollár értékű krokodilbőrt exportálnak évente. A világ krokodilbőrtermékeinek mintegy 10 százaléka az ausztrál bordás krokodilok bőréből készül – számolt be az ABC ausztrál hírszolgáltató.

A queenslandi Rockhamptonban élő krokodiltenyésztőt, John Levert saját elmondása szerint havonta legalább egyszer megkörnyékezi valamelyik nemzetközi divatház azzal a céllal, hogy megvásárolja tőle a farmját. „Biztosra akarnak menni abban, hogy megkapják a bőrt, ezért beszállnak magukba a farmokba is. Egy, a felvásárlók alkotta kartell azonban monopolhelyzetet teremthet és megszabhatná a krokodilbőr árát” – mondta. A helyi tenyésztők most amiatt aggódnak, hogy a jövőben nem tudják maguk meghatározni az árakat.

Jeff McClure üzleti tanácsadó szerint a Louis Vuitton Queensland északi részén, míg a Hermes a szintén queenslandi Cairnsban és az Északi Területen (Northern Territory) vásárolt krokodilfarmot.

MTI

A kép illusztráció!
Kép: internet

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Címkék: krokodil,
vissza
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Orbán Viktor: Még ma beoltunk 83 ezer embert
Szombat reggel a Belügyminisztérium ügyeleti központjában az oltási terv végrehajtásáról egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.
0 hozzászólás
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon