Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. október 05.
 

Az élő kamera nevet viseli, hihetetlen rajztehetsége miatt egy fiatalember Londonban.

Stephen Wiltshire Londonban született, de visszamaradt a fejlődésben más vele egykorú gyermekhez képest. 3 éves korában autizmust diagnosztizáltak nála.

Öt évesen a londoni Queensmill School tanára megállapította, hogy Stephen egyetlen képessége amiben igazán elemében van a rajz. Így tudott kommunikálni a világgal.

Amellett, hogy lenyűgözték az amerikai autók Stephen 7 évesen kezdett el tájakat és városokat rajzolni. 9 évesen tanult meg beszélni, és ezt követően kezdődött el pályafutását, mint művész.

1987-ben Stephen kapcsolatba került Margaret Hewson irodalmárral, aki megteremtette Stephen számára a lehetőséget, hogy a City and Guilds of London művészeti egyetemen rajzot és festészetet tanuljon. 1998-ban Stephen befejezte tanulmányait.

Amitől Stephen tehetsége egyedülálló az, hogy fényképészeti memóriája van és képes ezeket a képeket reprodukálni később a vásznon is.

Az évek során számos televíziós dokumentumfilmben vett részt, melyek során helikopterrel különböző nagyvárosok felett repült és később, élményeit egy hatalmas vásznon reprodukálta.

Az a mennyiségű részlet, amit a memóriájából Stephen előhívni képes rendkívül lenyűgöző, ezért is kapta a "The Living Camera – Élő Kamera"becenevet.

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon