Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. május 21.
 

Lezuhant egy turistákat szállító hőlégballon hétfőn Törökország középső részén. A baleset következtében három ember életét vesztette, további huszonkettő pedig megsérült - közölték a helyi hatóságok.

A hőlégballon reggel hat óra körül szállt fel a Kappadókia központjában fekvő Göreme városban. Mintegy 300 méteres magasságban összeütközött egy másik hőlégballonnal, aminek következtében kibillent az egyensúlyából és hirtelen süllyedni kezdett

A hőlégballonon 24 turista tartózkodott, brazilok, argentinok és spanyolok, valamint a pilóta. Három idős brazil állampolgár meghalt a balesetben, egyikük azonnal, a másik kettő kórházba szállítás után. Az utasok többsége csonttörésekkel került kórházba.

Az utóbbi években jelentősen fejlődött a hőlégballonos turizmus Törökországban, elsősorban Kappadókiában, ahol a különleges, természet alakította tájformák mellett történelmi és kulturális látványosságok várják az érdeklődőket. Itt találhatóak a híres föld alatti barlangvárosok, amelyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Nagyon népszerű az UNESCO világörökségi listájára 1985-ben felkerült Göreme Nemzeti Park, a tündérkémények néven ismert, furcsa kőzetoszlopok, valamint a sziklatemplomok.

Nagyon sok turista kifejezetten azért keresi fel Kappadókiát, hogy hőlégballonról csodálhassa meg a világon egyedülálló, kivételes szépségű sziklás hegyvidéket. Az utóbbi tíz év alatt több mint hatszorosára növekedett a hőlégballonos repüléssel foglalkozó társaságok száma. Az összesen 140 hőlégballont üzemeltető vállalatok 1400 embert foglalkoztatnak.

Két hónappal ezelőtt az egyiptomi Luxorban történt hasonló, de sokkal súlyosabb kimenetelű baleset. Az a hőlégballon felrobbant és tűzgolyóként csapódott földbe, aminek következtében 19 ember, köztük egy magyar állampolgár vesztette életét.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon