Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2017. január 24.
 

Lassan több mint egy hete gyűjti az aláírásokat a Momentum Mozgalom a budapesti olimpiai pályázat elleni népszavazáshoz. Vasárnap délutánig mintegy 35 ezer aláírás gyűlt össze. Ez azonban csak a szervezők adata, az ellenzéki pártok aláírásait nem tartalmazza.

A Momentum Mozgalmat 2015-ben kezdték szervezni, a tagok elsősorban a fiatalok helyzetén szeretnének változtatni és egy kiszámítható jövő megteremtése a céljuk.

A mozgalom múlt héten csütörtökön kezdte az aláírásgyűjtést, az aktivistáknak 30 napjuk van, hogy 138 ezer budapesti lakos aláírását összegyűjtsék. A Momentum Mozgalom tagjai arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az olimpia helyett más területekre – az egészségügyre és az oktatásra - kellene költeni a nyári játékokra szánt pénzt.

Egy olimpia hatalmas kiadást és korrupciós kockázatot jelentene az országnak. Stadionok helyett a közös jövőnket kellene építenünk. Nemzeti egységünk alapja, hogy az embereket megkérdezzük az őket érintő ügyekről, ezrét népszavazást kezdeményeztünk a budapesti olimpiai pályázat visszavonásáról” – mondják a tagok a közösségi oldalukon egy videóban.

A napokban az MSZP is jelezte, hogy támogatja olimpiai pályázatról indított aláírásgyűjtést. Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő szerint ne a kormány, hanem a lakosság döntsön az olimpiarendezésről.

 



Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon