Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. december 01.
 

A korábban tervezett januári és májusi emelés helyett december elsejétől megy fel a dohánytermékek ára. Egy doboz cigaretta hetven forinttal lesz drágább.

December 1-jétől emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója; a parlament október közepén az egészségügy többletforráshoz juttatásának érdekében döntött az emelésről.

A kormány korábban úgy tervezte, hogy két lépésben - 2013. január 1-jén, illetve május 1-jén - emeli a dohánytermékek jövedéki adóját, amely az akkori elképzelések szerint a cigarettánál ezerdarabonként 15 500 forint és a kiskereskedelmi eladási ár 31 százaléka, de minimum 29 300 forint lett volna.

A parlament költségvetési bizottságának javaslatára azonban csak egy ütemben, a tervezettnél kisebb mértékben, de még az idén emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója, így még az idén költségvetési többletbevételt hoz. Eszerint a cigaretta adója 11 900 forintról 12 500 forintra emelkedik ezerdarabonként.

Ehhez járul a kiskereskedelmi eladási ár 31 százaléka, amely változatlan marad, de az ezerdarabonkénti minimuma 22 300-ról 24 920 forintra emelkedik. A szivarra, szivarkára kivetett adó nem változik december 1-jétől, ez továbbra is a kiskereskedelmi eladási ár 28,5 százaléka.

A finomra vágott fogyasztási dohányra - a cigarettadohányra - változatlanul a kiskereskedelmi eladási ár 52 százaléka a jövedéki adó, de a minimuma 11 150 forintról 12 460 forintra emelkedik kilogrammonként. Hasonlóképpen változik az adója az egyéb fogyasztási pipadohánynak is.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon