Hír7 hírek

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2012. november 30.
 

A Zara, a világ egyik legnagyobb divatárú kiskereskedője és anyavállalata, az Inditex elkötelezte magát arra, hogy 2020-ig teljesen száműzze a veszélyes vegyszereket a termelési folyamatából - közölte a Greenpeace csütörtökön.

A környezetvédelmi szervezet Detox elnevezésű kampánya régóta kritizálja a textilipar által elsősorban a fejlődő országokban okozott környezetszennyezést.

A spanyol divathálózat már a nyolcadik márka, amely kizárja a veszélyes vegyszereket a termékei előállításának folyamatából. A Zara döntése vonatkozik egyebek között az alkil-fenol-etoxilátokra - az ehhez a csoporthoz tartozó a nonilfenol-etoxilátokra -, amelyeket a mosási, illetve színezési folyamatoknál alkalmaznak, és amelyek hormonális változásokat okozhatnak. A perfluorált kemikáliák használatáról is lemond a jövőben a Zara.

A Zara arra is ígéretet tett, hogy 2013-ig 20 beszállítóját arra kötelezi, hozza nyilvánosságra a veszélyes vegyszerek kibocsátására vonatkozó adatokat. A következő év végéig ez már 100 beszállítóra vonatkozik majd.

"Ha a legnagyobb divatkereskedő képes erre, akkor más márkák számára sincs már mentség arra, hogy veszélyes anyagok nélkül teremtsenek divatot" - hangoztatta Claudia Sprinz, a Greenpeace fogyasztóvédelmi szóvivője.

MTI

 Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
 
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon