Chat
Online
Chat now
26 látogató
 
vissza az oldal tetejére
 

Hír7 hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt írásaink

 

Beszéd téma

 
kedveli a(z) című cikket. március 15.
 
 

Friss cikkeink

 
AMIRŐL BESZÉLNEK 2013. március 31. 2 hozzászólás
 

Az szja-törvény alapján adót kellene fizetniük azoknak a cégeknek, amelyek a március közepi hóviharban elakadt autósok segítségére siettek étellel, meleg itallal, esetleg vontatójárművekkel - írja a Figyelő online.


A lap adószakértőkre hivatkozik, ők ugyanis így értelmezik a törvény szövegét, márpedig ha nekik van igazuk, akkor a juttatás értékének 1,19-szerese szerint számított adóalap után 16 százalék szja-t kellene fizetniük az érintett cégeknek, valamint 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás is terheli a kasszájukat.

A Figyelő megkereste a Nemzetgazdasági Minisztériumot, ott mit gondolnak erről a jogszabályról. Azt a választ kapták, hogy e cégeknek nem kell adót fizetniük, mert a környezeti vészhelyzetben közadakozásból kapott juttatás adómentes (az adó nem a juttatásban részesülőnek, hanem annak nyújtójának kell megfizetnie).

A Figyelő által megkérdezett adószakértők számára nem tűnik meggyőzőnek ez az indoklás, állítják, ez esetben nem lehet közadakozásról beszélni, de megértik a kormány törekvését, hogy a bajba jutottakat ellátó cégeknek ne keletkezzen adófizetési kötelezettségük a rendkívüli időjárásban nyújtott segítség miatt.

A szakemberek véleménye összefoglalva ez: nem pont azt tartalmazza a törvény, amit a szaktárca állít, de tekintettel a különleges helyzetre, el lehet fogadni, hogy ezzel az értelmezéssel próbálják elejét venni az esetleges adóvitáknak.

További részletek itt.

Forrás: Figyelő

 

Biztosítás kalkulátor - utasbiztosítás, CASCO, kötelező biztosítás, lakásbiztosítás

 
Hír7
szerkesztő
 
 
 
Most olvassák a cikket
Ezt a cikkünket olvastad már? close
Meghalt a veronai busztragédia egyik súlyos sérültje
Meghalt szerdán a veronai buszbaleset egyik, súlyos égési sérülésekkel kezelt sérültje, akit a budapesti Honvédkórházban ápoltak - közölte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az MTI-vel.
0 hozzászólás
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

piróka

dec. 05., 20:55
Megint itt a szél és hóvihar a nyakunkon. Még mindig él az a törvény, hogy megadóztatnák a cégeket, akik segítenek az embereken? Mert, akkor megfontolják a segítségnyújtást a jószándékú cégek. Időben kéne szólni az illetékesnek, hogy ilyen gazságot nem teszünk, hogy adóztatáson jár az szünk.
 
 
 
 
noavatar

piróka

jún. 21., 22:15
Valami agyament őrült találta ki, hogy a segíteni szándékozók büntetésben részesüljenek? Az ilyen találékony ember kerüljön a hó vagy árvíz fogságába és ne kapjon élelmet, italt és ne vontassák el az autóját! Ez az összetartozás ereje ?Felháborító ez a cikk.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

 
 

Videók

 

Ajánló

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Szavazás

 

Hír7 képekben

 

Hír7 Hírlevél

 
Iratkozz fel Hír7 hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet a hazai és a világ legfontosabb híreiről érdekességeiről.

Hír7 a facebookon

 

A világ hírei